Can Dündar’a kurşuna 11 yıl hapis istemi

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırıda bulunan Murat Şahin’e 11 yıl, diğer iki şüpheliye de 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 13.06.2016 - 17:47
Abone Ol google-news

<video:528931>

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a  MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın da şikayetçisi olduğu davada karar beklenirkenÇağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

TUTUKLU SANIĞIN 11 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, tutuklu şüpheli Murat Şahin'in 'Kasten yaralama', 'Silahla tehdit', 'Hakaret', '6136 sayılı Kanuna Muhalefet'  suçlarından toplam 4 yıldan 11 yıla kadar hapsi istendi.
 
DİĞER 2 ŞÜPHELİNİN 7'ŞER YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ
 
Azmettirmekle suçlanan diğer iki şüphelinin de 'Kasten yaralama' ve 'Silahla tehdit' suçlarından 2 yıl 8'er aydan 7'şer yıla kadar hapsi talep edildi.
 
SAVCILIK İDDİANAMEYİ ONAYLADI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi onayladı ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın da şikayetçisi olduğu MİT TIR'ları davasında karar beklenirken Dündar'a silahlı saldırı gerçekleşmiş, Murat Şahin isimli saldırganın sıktığı kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırmıştı. Şahin Can Dündar'a "Sen vatan hainisin" diye seslenmişti. Saldırıyı Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek engellemişti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler