Dördünden biri casus

Muhalefet partileri iktidarı, iç politikadaki çıkmazını uluslararası krizle aşmaya çalışmakla suçladı.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 23:24
Abone Ol google-news

Muhalefet partileri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey devlet yöneticilerinin Suriye’ye savaş planları yaptıklarını gösteren internetteki ses kayıtlarına çok sert tepki gösterdi. Suriye konusuyla ilgili devletin üst düzey yöneticilerinin konuşma kaydının önceki gün YouTube üzerinden sızmasının ardından muhalefet partileri hükümeti savaş planları yapmakla suçladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçen skandal ses kaydını TBMMgündemine taşıdı.

‘Kaydı Fidan mı aldı?’

CHP’li Oran, Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Süleyman Şah Türbesi ne için imkân gibi değerlendirilecek? IŞİD güçleri arasında Dışişleri veya MİT personeli var mıdır? Mehmetçiğin üstüne MİT personeli tarafından 8 füze atılması cinayet ve vatana ihanet değil midir?” diye sordu. Oran, 13 Mart’taki görüşme kaydının kim tarafından alındığını öğrenmek isterken, “Dışişleri Bakanlığı mensupları arasında bir köstebek var mıdır?” dedi. Oran, ses kaydının toplantıdaki 4 isimden biri olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından alınıp alınmadığını da sordu. BDP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada da skandal ses kaydının derin bir kaygıyla karşılandığı belirtildi. Açıklamada, iktidardaki bir siyasi partinin, devletin tüm yetkilerini kullanarak meşru olmayan yöntemlerle tüm ülkeyi savaşa sürükleyecek bir planı öne sürmesinin kabul edilemez bir durum olduğu vurgulandı. Açıklamada, “İç politikada bir çıkmazı yaşayan AKP, ülkeyi savaşa sürükleme pahasına kendi iktidarını korumaya çalışmaktadır” denildi. Açıklamada, savaşa hevesli, barışa ise mesafeli yaklaşan AKP hükümetinin toplumda meşruiyetini giderek kaybettiği ifade edilerek“İç politikada gün geçtikçe daha fazla otoriterleşen, kutuplaştıran; dış politikada ise saldırgan ve iç politika endeksli diplomasi yürüten bir siyasal söylemin ve pratiğinin ülkedeki halklara hiçbir şey kazandırmayacağı açıktır” denildi.

‘Dördünden biri casus’

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da söz konusu ses kaydıyla ilgili “O konuşmada bulunanlardan biri casus. Üzerinde kayıt cihazı bulunan kim ise, casus odur” açıklaması yaptı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra AKP’den istifa eden Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal da, “Böyle bir dönemde bu açıklamalar aslında perde arkasında ne tür oyunların oynandığını ortaya koyuyorsa, eğer doğru ise sonuçları itibarıyla millet menfaati ve insanların aydınlanmasına hizmet eder” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler