1 haftadır yoktu... Erdoğan'ın nerede olduğu ortaya çıktı

Altı gündür kameraların önüne çıkmayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Sözcü buldu. Erdoğan'ın iş adamı Serkan Yazıcı'nın villasında olduğu ortaya çıktı. Villanın etrafında kuş uçurtulmazken Erdoğan'ın balkona bile çıkmaması dikkatten kaçmadı.

Yayınlanma: 15.07.2016 - 19:36
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan altı gündür ortalarda görünmüyor. Hiçbir açıklama yapmadan kayıplara karışan Erdoğan’ın nerede olduğu tüm yurtta merak konusu oldu. Geçtiğimiz Pazar günü Gökova Körfezi’ndeki Okluk Devlet Konukevi’nin etrafındaki tekneler Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından uzaklaştırılınca dikkatler buraya çevrildi. Erdoğan’ın Okluk Koyu’na tatile gideceği sanıldı. Oysa Erdoğan'ın tercihi o yönde değil.

ERDOĞAN MARMARİS’TE

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesi ile birlikte Marmaris’e tatile gitti. Erdoğan, ailesi ile birlikte Marmaris’in İçmeler Mahallesi’ndeki ultra lüks bir villada kalıyor. Villa, yeşil ile mavinin buluştuğu bir noktada, deniz kenarında bulunuyor. Çevresi ormanla çevrili villanın perspektifinde doğa harikası Marmaris Körfezi yer alıyor.



YAZICI’NIN VİLLASINDA KALIYOR

Erdoğan’ın konakladığı villa işadamı Serkan Yazıcı’ya ait. Villa, Serkan Yazıcı’nın babası olan, eski Bursaspor Başkanı ve işadamı, merhum İbrahim Yazıcı tarafından yaptırılmıştı. Villanın etrafında, Yazıcı ailesinin işlettiği beş yıldızlı Turban Otel ile Mares Otel bulunuyor. Erdoğan’ın ultra lüks villada misafir olarak mı kaldığı, yoksa turist olarak ücretini mi ödediği bilinmiyor.

VİLLAYA KORUMALARDAN BAŞKASI GİREMİYOR

Geniş bir bahçesi ve havuzu bulunan villaya, Erdoğan’ın korumaları ve Cumhurbaşkanlığı görevlilerinden başka hiç kimse giremiyor. Villaya otel görevlileri de sokulmuyor.



DİKKAT ÇEKMEYEN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Villada ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Ancak sivil koruma görevlileri, dikkat çekmemek için kendilerini kamufle ediyor. Korumaların kimi turist, kimi seyyar satıcı kılığında görev yapıyor. Teknelerdeki korumalar ise denizci ve tatilci görünümünde görev sürdürüyor.

VİLLANIN ÖNÜNDEKİ TESİS KAPATTIRILDI

Önlemler kapsamında, villanın önünde yer alan yunus park ziyarete kapatıldı. Grand Yazıcı Mares Otel bünyesinde faaliyet gösteren yunus parkta otistik çocukların rehabilitasyonu yapılıyordu. Yunus parkı, sağlık için gelenlerin yanısıra turistler de ziyaret ediyordu.

VATANDAŞLAR VE TURİSTLER GÖZETİM ALTINDA

Villanın önündeki sahil yürüyüş yolu ise açık. Vatandaşlar ve turistlerin yürüyüş yolunu kullanmalarına dikkat çekmemek için müdahale edilmiyor. Fakat gelip, geçenler, farkında olmadan, korumaların sıkı gözetimi altındalar.

HER YERDE KAMERA VAR

Görevlilerin, Erdoğan tatile çıkmadan bir hafta önce bölgeye gelerek hazırlık yaptığı öğrenildi. Villanın bahçesine çepeçevre güvenlik kameraları yerleştirildi. Yürüyüş yolunun kenarındaki yüksek villa duvarı da kameralar ile donatıldı. Güvenlik görevlileri, villanın önünde seyreden teknelerin üzerinde ‘dron’ adı ile bilinen, uzaktan kumandalı kameralı hava aracı uçuruyor.

HAVUZUN ÇEVRESİ BRANDA İLE KAPATILDI

Villanın havuzunda ve ön bahçesinde yüksek ve gür bitkiler var. Bu nedenle zemin kat ve havuz uzaktan görülemiyor. Ancak bununla yetinmeyen Cumhurbaşkanlığı görevlileri, havuzun bulunduğu bölümü branda ile kapattı.

ERDOĞAN HİÇ BALKONA ÇIKMADI

Erdoğan’ın uzaktan görülebilmesinin tek seçeneği, villanın ikinci ve üçüncü katlarındaki balkonlara çıkması. Fakat Erdoğan, günlerdir kaldığı villanın balkonlarına hiç çıkmadı.

ZAMAN ZAMAN HELİKOPTERLE AYRILDI

Erdoğan, zaman zaman helikopter ile villadan ayrıldı. Erdoğan, zırhlı araca bindirilip, villanın arkasındaki yamaçta bulunan helikopter pistine götürüldü. Yüksek çam ağaçlarından oluşan ormanın ortasındaki helikopter pisti dışarıdan görünmüyor. Yoğun güvenlik önlemleri nedeni ile piste yaklaşmak da mümkün değil. Erdoğan’ın, aynı şekilde villaya geri döndüğü gözlendi.



(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yazıcı’nın villasına yakın Okluk Koyu’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı Konutu’nu tatil için tercih etmedi.)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler