Binali Yıldırım: Hakan Fidan'a saat 23.00'e kadar ulaşamadım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son iki açıklamada hedef aldığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım da konuştu. Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre, Yıldırım Hakan Fidan'a darbe girişimi olduğu gece saat 23.00'e kadar ulaşamamış.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 12:33
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin yeni detaylar ve iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Hürriyet gazetesinin AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerine yer verdi. Selvi, Binali Yıldırım'ın, "Saat 21.00'e kadar Dolmabahçe ofisinde randevularım vardı. Köprüyü geçerken bir hareketlilik olduğunu fark ettim" sözlerine yer verdi. Yıldırım'ın, "Sayın Cumhurbaşkanı'nı aradım. Kendisine ulaşan bazı bilgiler olduğunu söyledi. 'Eve gitme' dedi. O andan itibaren hareket halinde oldum" sözlerini aktaran Selvi'nin yazısındaki çarpıcı bölüm ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili.

Selvi'nin yazısında yer alan Başbakan Binali Yıldırım'ın Hakan Fidan'la ilgili sözleri şöyle:

(...)

Başbakan, "İlk olarak Genelkurmay Başkanı'nı aradım ama ulaşamadım. MİT Müsteşarı ile saat 23.00'e doğru görüşebildim" diyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Saat 21.20'de Erzurum'dan uçağa bindim, haberim yoktu. Saat 23.00'te Ankara'ya inince haberim oldu. Havaalanında hemen bir hangara geçtim, oradan yönettim" diye konuşuyor. Darbe ihbarını Genelkurmay'a bildiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın teyit konusunda bilinçli olarak oyalandığı üzerinde duruluyor. Halen devam eden iki teyit planı ön plana çıkıyor.

1- 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir girişim beklenmiyor ancak bakanlar, darbeci unsurların stratejik hedeflere yönelik suikast girişimi olabilir, tedbirli olun diye uyarılıyor.

2- Darbeciler kaos çıkarmak ve içsavaşa neden olmak için Öcalan'a yönelik İmralı'ya kamikaze eylemi yapabilir. Buna göre İmralı'da önlemler alındı bilgisi paylaşılıyor.

(...)

Abdulkadir Selvi'nin yazısını okumak için tıklayın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler