Antalya'da inşaat çöktü... Üç işçi altında kaldı

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde işverenin kendilerine ödeme yapmadığını öne sürerek, çalıştıkları inşaatın kalıplarını söken 3 işçi, çöken çatının altında kalarak yaralandı.

Yayınlanma: 20.08.2016 - 13:46
Abone Ol google-news

<video:587681>

Hurma Mahallesi 252 Sokak'taki 4 katlı inşaattaki olay, saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İnşaat işçileri; Sami Aynacı, oğlu Sercan Aynacı ve Fatih Yeşiltaş, işverenin ücretlerini ödemediğini iddia ederek, tepki amacıyla çaktıkları ahşap kalıpları sökmek istedi. 3 işçi çatı kalıplarını söktükleri sırada çökme meydana geldi. Ahşap kalıpların altında kalan Sami Aynacı, Sercan Aynacı ve Fatih Yeşiltaş için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

Çağrı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri aynı anda sevk edildi. Polis inşaatın çevresinde önlem alırken, itfaiye ve sağlık ekipleri merdiven aracı yardımıyla çatıya çıktı. İşçilerin yerini belirleyen itfaiye ekipleri, ahşap kalıpları kaldırarak yaralılara ulaşmaya çalıştı. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de kurtarma çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık bir saat süren çalışma sonunda 3 işçi yaralı olarak enkazın altından çıkarıldı. İlk müdahalesi çatıda yapılan işçiler, sedyeye sabitlendi. İtfaiyenin sepetli merdiveniyle indirilen yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.

Ambulansa bindirildiği sırada konuşan Sami Aynacı, aylardan bu yana ücret almadıklarını, işverene tepki amacıyla çaktıkları kalıpları söktüklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler