Kılıçdaroğlu’na saldırana hapis kararı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumrukla saldıran Orhan Övet, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak mahkeme, saldırgana denetimli serbestlik yasasını ihlalinden dolayı ev hapsi verdi.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 13:52
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırı gerçekleştiren Orhan Övet, sorgusunun ardından “konutunu terk etmeme” şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak başka bir mahkeme, daha önce üç ayrı suçtan cezaevine giren, ardından tahliye olan zanlı Övet hakkında denetimli serbestlik hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle denetimli serbestlik uygulamasını kaldırdığı ve cezaevine gönderme kararı aldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’na saldırı olayında serbest kalınca ev hapsi için Elmadağ’a doğru yola çıkarılan Övet, infaz hakimliğinin kararı ortaya çıkınca Sincan Cezaevi’ne gönderildi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumrukla saldıran Orhan Övet'in savcılık sorgusu saat 13:40'ta sona erdi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, zanlı Övet'e olayın terör örgütü bağlatısı ile ilgili sorula yöneltti. Övet ise hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını söyledi. Savcı Bayındır zanlı hakkında adli kontrol kararı konulması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevketti.

Yumruk atan saldırgana ev hapsi verildi - VİDEO

Mahkeme bu talebi değerlendirdikten sonra Övet hakkkında ev hapsi kararı aldı. Ancak Övet, denetimli serbestlik yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle ev hapsine alınmadı ve Sincan Cezaevi’ne konuldu. Övet, daha önce işlediği üç ayrı suçun cezasını hapiste çekecek.

.

Saldırgan ile ilgili açıklama: AKP'li olduğunu biliyorduk - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler