Komutanlar karargahta... Operasyonu 'darbecileri vurun' emri veren Zekai Aksakallı yönetiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için Suriye topraklarında operasyon yapıyor. Harekatı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi astsubay Ömer Halisdemir'e darbeci general Semih Terzi'yi öldürme emri veren Zekai Aksakallı yönetiyor.

Yayınlanma: 24.08.2016 - 08:04
Abone Ol google-news

<video:589726>

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile İkinci Başkan Orgeneral Ümit Dündar, harekatı Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde izliyor.

ZEKAİ AKSAKALLI YÖNETİYOR 

Operasyonu Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı yönetiyor.

HALİSDEMİR'E 'VUR' EMRİNİ VERMİŞTİ

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermişti. Halisdemir darbeciler tarafından şehit edilmişti. Bu olay darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kontrolü ele geçirmesini önleyerek Türkiye'nin kaderini değiştirmişti.

Darbe girişimi sırasında tümgeneral olan Zekai Aksakallı 28 Temmuz 2016'da yapılan kritik YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi ettirilmişti.



Karargahtaki korgenerallerin oluşturduğu J Başkanları da şu an harekat merkezinde. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da, şu anda kuvvetlerinin harekat merkezlerinde bulunuyor.

OPERASYONA KATILAN BİRLİKLER

Askeri kaynaklar harekata, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurlarının (İHA'lar dahil) katıldığını açıkladı.






Suriye Cerablus'a hava harekâtı başladı

Reuters: Bir grup Türk özel kuvveti kuzey Suriye'ye girdi

Başbakanlık'tan ilk açıklama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler