CHP'li Özel: Roketli saldırı girişimi var

CHP Milletvekili Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili "Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor" dedi.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 15:03
Abone Ol google-news

<video:590647>

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili Artvin valisinden aldığı bilgilerin CHP'li Mehmet Bekaroğlu’nu doğruladığını belirterek şunları söyledi: “Bu güzergahta en üst düzeyde önlem almıştık. Ormanlık alana doğru tarama yapılmış. Genel başkanımızın olduğu konvoy arkadaydı. Önde giden askeri araçtan o yöne doğru dikkat yönelmesi olduğu anda araca ateş açıldı. Bir asker ağır yaralandı. Öncü üç araç olası bir saldırıya karşı güvenlik önlemi almak için bulunuyordu. Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor.”

Özel, Meclis'te yaptığı açıklamada da Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi hazırlığı olduğunu söyledi. Özel, şunları kaydetti: 

"Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye'ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

CHP'li Çelebi: Saldırı konvoya yapıldı, suikast girişimidir

CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de saldırı ile ilgili 'siyasi suikast girişimi' dedi. Çelebi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi. Bu bir terör saldırısıydı, siyasi suikast girişimiydi. Lanetliyoruz. Saldırı CHP konvoyuna yapılmıştır, güzergahta gerçekleşen tesadüfi bir çatışma değildir. TEKRAR EDİYORUM: 2 ayrı saldırı yapıldı ve CHP Konvoyu hedef alındı. Çatışmaya denk gelindi ifadesi tümüyle yanlış." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna pusu: Ateş açıldı, 3 yaralı

Dünya medyası 'son dakika' olarak duyurdu: Kılıçdaroğlu çatışmanın ortasında kaldı

Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında saldırı açıklaması

CHP'li Bekaroğlu: Bu konvoya bir saldırıdır

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler