Mete Yarar'a silahlı saldırı alacak meselesi çıktı

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, İstanbul Suadiye'de silahlı saldırıya uğradı. Mete Yarar saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 12:52
Abone Ol google-news

<video:592528>

 

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar silahlı saldırıya uğradı. Mete Yarar'a silahlı saldırı ile ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. Edinilen ilk bilgilere göre, olay  bir terör saldırısı değil. Mete Yarar'a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada, borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi. Yarar olaydan yara almadan kurtuldu.

Kadıköy, Suadiye'de bir kafetarya'da meydana gelen olay, görgü şahitleri ve polis soruşturmasına göre şöyle gelişti. Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından  alacağı olduğu tespit edildi.

Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi.

Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

ÇAPA: İLK İKİ KURŞUN PATLAMADI

Saldırıyı Twitter'daki hesabından duyuran İzzet Çapa, "Saldırı muhtemelen öldürme amaçlı. Ancak kurşunlardan hiçbiri Mete Yarar'a isabet etmedi. Büyük bir şans eseri ilk iki kurşun patlamadı. Üçüncü kurşun da isabet etmedi. Mete Yarar ateş edenlere ruhsatlı silahıyla karşılık verdi" diye yazdı.

Mete Yarar'dan açıklama: Beklediğim bir şeydi VİDEO 

METE YARAR EMNİYET ÇIKIŞI AÇIKLAMA YAPTI

Öğle saatlerinde Kadıköy Bağdat Caddesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar emniyetteki ifadesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Yaklaşık 3 saat emniyette kalan Yarar, saldırıyı beklediğini belirterek, "Açık ve net söylüyorum. Büyün televizyon programlarında söylediğim bir şey vardı; itibar suikastına uğramayı bekliyordum" dedi.

"3 METREDEN ATEŞ ETTİLER"

Kendisine 3 metre mesafeden ateş edildiğini söyleyen Mete Yarar, "Bugün yaşadığım olayda Allah'ın inayetiyle ayaktayım. 3 metreden ateş ettiler, mermi patlamadı. Bunu bekliyordum. Bunu yaparken söylediklerimizin itibari kalmasın diye yapacaklardı. Bir alacak verecek mevzusu gibi gösterdiler. Ortada böyle bir dava yok, benimle alakalı bir şey yok. Herifler öyle tuzak kurdular. Ne kurarsanız kurun, Allah'ın dediği olur" diye konuştu.

"OĞLUMLA İLGİLİ BİR MEVZU..."

Güvenlik Uzmanı Yarar, kendisine saldıran adamlar ile toplantı amacıyla bir araya geldiğine değinerek olayı şöyle anlattı:

"Beni bir yere toplantıya çağırdılar ve bir şey vereceklerini söylediler. Oğlumla ilgili bir mevzu bu... Beni istediler özellikle. Başka bir yere çağırdılar, oraya gitmedim. Arkasından başka bir yere çağırdılar, ben oraya gittim. Oturunca tuhaflık sezinledim. Belimle ilgisi olmayan bir konuda adamlar bana sorular sordular, abartmaya başladılar. Masada kavga çıkacaktı neredeyse. Ben masadan kalkmaya çalıştım. Gelinen durumda kapının dışına çıktığımda adamlar ateş etmeye başladılar. 2 kişiydiler."

"SİLAHIMA ERKEN DAVRANSAYDIM.."

Mete Yarar, açıklamasının devamında, "İşin ilginç tarafı, bu olay sırasında ben silahıma erken davranmış olsaydım, alacak verecek davasından adam vurmuş olacaktım. Eğer ben silahıma davranmış, adam bana ateş etmiş olsaydı; Mete Yarar alacak verecekten vurulmuş olacaktı. Bundan daha güzel bir tuzak, komplo kurulamaz" dedi.

"40-45 METRE KOVALADIM"

Yarar, kendisine saldıranları 40-45 metre kovaladığını ekleyerek, "Bana ateş ettiği için ayaklarının altına ateş ettim, vurmak için değil. İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı dâhil olmak üzere kesin talimat verilmiş durumda. Kaçamayacaklarını söylüyorlar" şeklinde konuştu.

"PARA VERMEYE ÇAĞIRDILAR.."

Güvenlik Uzmanı Yarar son olarak kendisini oğlunun alacağı olan 40 bin lirayı vermek için çağırdıklarının altını çizerek şunları kaydetti. "Alacak verecek davası gibi yaratılan olay, alakası olmayan bir olay. Ortadaki bütün paranın büyüklüğü 40 bin lira. Senedi var. Ortada bir mevzu yok, kavga yok, gürültü yok, hiçbir şey yok. Beni tamamen olayın içerisine çekmeye çalıştılar. Hayatınızda hiç bu kadar küçük bir olay için sokağın ortasında öldürmek maksadıyla ateş edilen bir adam gördünüz mü? Bu bir tuzaktı. Parayı vermek için çağırdılar. Oğlumun alacağı olan parayı. Beni özellikle çağırdılar, bende gittim."

Yarar, açıklamanın ardından yakınları ile birlikte emniyetten ayrıldı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler