Rektörlük akademisyen için hapis cezası önerdi

Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Yasin Durak hakkında fezleke hazırlayan üniversite yönetimi yargı mercii gibi davranarak kendi personeli için “1 yıldan 4 yıla kadar” hapis cezası önerdi.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 20:22
Abone Ol google-news

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı için doktorasını yapmakta olduğu Ankara Üniversitesi’ndeki görevlendirmesi iptal edilerek Niğde Üniversitesi’ne gönderilen Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Yasin Durak hakkında fezleke hazırlayan üniversite yönetimi yargı mercii gibi davranarak kendi personeli için “1 yıldan 4 yıla kadar” hapis cezası önerdi. Üniversitenin kararına tepki gösteren Durak, “Açıkça hukuk tanımayan Rektörlük talimatıyla baskı altına alınan memurlar tarafından işlemlerim yapılmıyor. Kadro iademin üzerinden dört ayı aşkın zaman geçmesine karşın personel kimlik kartım verilmedi. Nakil yolluğu, tez araştırmamı sürdürmek için almaya çalıştığım araştırma izni ve yıllık iznim de verilmedi” dedi. Durak hakkında 8 Mayıs 2016 tarihli Bir- Gün gazetesi Pazar ekinde yayımlanan “Ejderhaya Meydan Okumadan Kahraman Olunmaz” başlıklı yazısından dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla iki soruşturma açılmıştı. Durak’a verilen “uyarı” cezasının ardından, soruşturma komisyonu tarafından “lüzum-u muhakeme” kararı çıkarılmıştı.

1-4 yıl arası hapis önerisi!

Rektörlüğün hapis cezası önerdiği yazıda şu ifadeler kullanıldı, “ ‘Arş. Gör. Yasin Durak hakkında düzenlenen fezleke Son Soruşturma Kurulunca incelenmiş ve adı geçenin, ‘http:// birgun.net/haber-detay/ejderha)rameydanokumadankahlaman- olunmaz-111595.html’ uzantılı sitede yer alan yazısında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanı’na hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası iIe cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda bir oranında arttırılır. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanı’nın iznine bağlıdır’ hükmü gereğince Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği sabit olduğundan, Yasin Durak’ın Türk Ceza Kanunu kapsamında da suç işlediği kanaatiyle hakkında son soruşturma izninin verilmesine karar verilmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler