Rusya'dan Türkiye'ye 'Fırat Kalkanı' çağrısı

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye'ye 'Suriye'deki askeri eylemlerini bu ülkenin meşru hükümetiyle koordine etme ve muhalifler ile Kürt gruplara saldırı düzenlemekten kaçınma' çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı.

Yayınlanma: 31.08.2016 - 15:38
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak "Tüm tarafları terörle mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" dedi. Sputnik'te yer alan bir habere göre, sözcü Mariya Zaharova 'Ankara'ya Suriye'deki askeri eylemlerini bu ülkenin meşru hükümetiyle koordine etme ve muhalifler ile Kürt gruplara saldırı düzenlemekten kaçınma' çağrısında bulundu.

Zaharova, "Türk partnerlerimizi, terörle mücadele operasyonu kapsamında hedeflerini belirlerken seçici davranmaya ve muhalif güçler ile IŞİD'le mücadele eden Suriyeli Kürtler de dahil olmak üzere etnik grupların konuşlandığı yerlere saldırı düzenlememeye çağırıyoruz" dedi. "Tüm tarafları Suriye'deki terörist gruplarla mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" diyen Zaharova, 'en önemli görevin IŞİD başta olmak üzere terör tehdidiyle tek cephe olarak mücadele etmek' olduğunu söyledi.

'SDG, RAKKA OPERASYONUNU ERTELEMİŞTİ'

 Zaharova, Kürtlerin bel kemiğini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türk tarafı ile arasındaki çatışmalara odaklanmak için, Rakka'yı IŞİD'in elinden alma amacıyla düzenleyecekleri operasyonun hazırlıklarını ertelediğini anımsattı.

'ABD, SURİYE'DE İKİ ELİYLE BİRDEN ATEŞ EDİYOR FAKAT HEDEFİ ANLAŞILMIYOR'

Zaharova ABD'nin Suriye'deki eylemleri içinse 'iki eliyle birden ateş eden ama ne yöne ateş ettiği belli olmayan bir kişi' benzetmesini yaptı. Zaharova, "Amerikan meslektaşlarımızın gerçekte ne elde etmek istediği belirsiz. Amaçları anlaşılmıyor, eylemleriyse kaotik ve tutarsız" ifadelerini kullandı.

'TERÖRİSTLERİN YA DA MUHALİFLERİN ARKASINA SAKLANAMAZSINIZ'

Zaharova, Rusya ve ABD'nin Suriye'yle ilgili görüş ayrılıklarına ilişkin olarak da "Ne yazık ki teröristler ile muhaliflerin birbirinden ayrılması sorunu çözülemiyor. Fakat teröristlerin ya da muhaliflerin arkasına saklanamazsınız" dedi.

ÇAVUŞOĞLU, LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu'nun görüşmede Rus mevkidaşına, Fırat Kalkanı harekatı hakkında bilgi verdiği öğrenildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler