Melih Gökçek, Cemil Çiçek ve Hüseyin Gülerce darbeci çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, darbe karşıtı söylemleriyle gündeme gelen AKP kadroları arasında yer alan birçok ismin 12 Mart darbesine destek verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.09.2016 - 19:18
Abone Ol google-news

SoL'da yer alan habere göre, 12 Mart 1971 askeri müdahalesi öncesinde aralarında Cemil Çiçek, Melih Gökçek ve şimdiki "itirafçı" cemaatçilerden Hüseyin Gülerce'nin de olduğu bir grup, "Yeniden Milli Mücadele" adlı dergide açıktan orduya darbe çağrısı yapıyordu.

12 Mart darbesinden günler önce 16 Şubat 1971'de derginin kapağında, dönemin Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç'ın fotoğrafı yer alarak "Komünistlere karşı ordu-millet el ele" başlığı atıldı.



Tağmaç'ın muhtıra içeren bayram mesajının da yer aldığı dergide, "Bundan böyle ordumuzun bir zabıta kuvveti değil milletin millet düşmanlarını göğüsleyen parçası olduğunu herkes kafasına çakmalıdır. Türk ordusu Türk milletinin ordusudur. Baş görevi onu hayat kavgasında rehberi, harbe hazırlayıcısı olmaktır" denildi.

CEMİL ÇİÇEK: KAHRAMAN ORDUMUZA BAĞLIYIZ

AKP'li Cemil Çiçek de "Muhterem Memduh Tağmaç" başlığıyla orduya desteğini şu sözlerle açıklıyordu:

"Aylardan beri anarşist ve komünist militanların silahlı tecavüzleri yüzünden derslere devam edemeyen, hayatları ve okuma hakları tehdit altında bulunan Türkiye’mizin istikbalinden endişe duyan milliyetçi ve vatansever talebeler olarak bayram mesajınızı ümid ve takdirle karşıladık. Milliyet, devlet ve milli ordu düşmanları karşısında kahraman ordumuzun mert sesini duymaktan büyük sevinç ve kıvanç duyduk. Bağlılıklarımızı bildirir; saygılar sunarız.

MELİH GÖKÇEK, HÜSEYİN GÜLERCE, TAHA AKYOL...

O dönem dergide çalışan yazar Ahmet Taşgetiren de o günlerde Melih Gökçek, Hüseyin Gülerce, Taha Akyol'la ilişkisini şöyle anlatıyor:

“Cemil Bey’le İstanbul’da epey beraberdik, aynı evlerde kaldık. Hüseyin Gülerce ile de aynı evde kaldık. Melih Bey karpuz satarak hayatını sürdüren bir arkadaşımızdı. Cağaloğlu’ndaki Mücadele Dergisi’nden çıkıp Üsküdar’daki eve gidine kadar en az on yeni düşünce üreten bir zihin yapısı vardı. İlginç bir arkadaşımızdı. Taha Akyol, ben daha girmeden önce Mücadele Birliği’nden ayrılmıştı. Girdiğimde Ankara Sancağı’nda başkan Cemil Çiçek’ti. Melih Bey de Yeniden Milli Mücadele ve Bayrak’ta Ankara temsilcisi olarak çalıştı."

Derginin darbecilere çağrıları 12 Mart'tan sonra "Milli ordunun ikazı", "Türk ordusu milli varlığı koruma vazifesinde", "Devletimiz yıkılmayacak" manşetleriyle destek olarak devam etti.

O küpürlerden bazıları şu şekilde:



 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler