TSK'den Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalaknı'na ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 19:24
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 34. gününde 18 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 27 fırtına atışı yapıldığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 34. gününe ilişkin yapılan açıklama şöyle;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtıö ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

"18 DEAŞ HEDEFİNE, 27 ADET FIRTINA ATIŞI YAPILDI"

26 Eylül 2016 günü saat 18.00’e kadar meydana gelen gelişmeler: Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu’nun güney istikametindeki ileri harekâtında saat 18.00 itibariyle kontrol altına alınan bölge bulunmamaktadır. ÖSO ve DEAŞ TÖ arasındaki çatışmalar Ameriyah, Tall Ar, Tall Aşah ve El Eyyubiyah bölgelerinde yoğun olarak devam etmektedir. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 18 DEAŞ TÖ hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından 27 adet FIRTINA atışı yapılmıştır. (Toplam: 1.307 hedefe 5.034 atım)"

"KOALİSYON GÜÇLERİ 3 HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ"

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon uçakları tarafından, Amiriyah bölgesinde tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik 3 hava harekâtı icra edilmiş ve 4 DEAŞ TÖ unsuru etkisiz hale getirilmiştir."

"BUGÜNE KADAR 28 MAYIN VE 981 EYP İMHA EDİLDİ"

"DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde, bugün itibariyle 2 tuzaklı mayın daha bulunarak, harekâtın başlangıcından itibaren çoğu tuzaklanmış toplam 28 mayın ve 981 EYP Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

BAYRAKTAR İHA KEŞİF VE GÖZETLEME FAALİYETİNDE

"Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri karşılanmaktadır. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler