Askerde şiddet gördüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Adana'da 50 yaşındaki Serpil Özer, 28 yaşındaki oğlu Gökhan Tosun'un askerde şiddet gördüğü için psikolojisinin bozulduğunu ileri sürüp suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 11:56
Abone Ol google-news

                                                                                                                                           

Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Gökhan Tosun mayıs ayında askere gitmek için başvurdu. Askerliğini yedek subay olarak yapmak isteyen Tosun'a askeriyeden gelen evrakta İzmir Narlıdere 2'inci İstihkam Bölüğü'ne kısa dönem er olarak gideceği bilgisi geldi. Tosun bunun üzerine İdare Mahkemesi'ne başvurarak kararın iptalini istedi. Ancak karar çıkmayınca 5 Ağustos'ta Adana'dan ayrılarak İzmir'deki birliğine teslim oldu.

İddiaya göre, 6 Ağustos'ta askeri yetkililer Tosun'un ailesini arayarak acilen İzmir'e çağırdı. Sırtında, kollarında ve yüzünde morluklar olan Gökhan Tosun'un birliğine gelince kendini yere atıp yaralandığı söylendi. GATA'ya sevkedilen Tosun, 14 gün süren tedavisinin ardından 3 ay rapor verilip taburcu edildi. Psikolojisi bozulan Tosun, askerde başına ne geldiğini tam olarak hatırlamadığını söylerken annesi Serpil Özer, ilk eşinden olan oğlunun dövüldüğünü ileri sürüp, ilgililerin cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'OĞLUM BENİ TANIMADI'
Gökhan Tosun'un annesi Serpil Özer, kendisini binbaşı olarak tanıtan bir komutanın araması üzerine acilen İzmir'e gittiklerini belirterek şunları söyledi:

"İzmir'deki birliğe vardığımızda karşıdan oğlumu yanında 2 askerle getirdiklerini gördüm. Yürümekte zorlanıyordu. Kendisine baktığım sırada kollarındaki ve yüzündeki morlukları fark ettim. Beni tanımakta zorlandı. Yanındaki askerler Gökhan'ın yanında kendisinin güvenliği için beklediğini söylediler. Daha sonra bizi İzmir'e çağıran komutanlardan olan isminin Gökhan olduğunu öğrendiğim yüzbaşı geldi. Oldukça seviyesiz bir tavırla Gökhan'a 'beni neden tanımıyorsun? Anneni gördün şimdi mi konuşmaya başladın' gibi şeyler söyledi. Daha sonra GATA'ya sevk ettiler. 14 gün boyunca oğlumla görüştürülmedim. Oğlumun psikolojisi bozuldu. Askeri hastaneye ilaç yazdırmak için gittiğimizde askerleri durunca korkup sabit kalıyor. Gökhan'ın askeriyeye açtığı davadan dolayı darp edildiğine eminim."

'KENDİME ZARAR VERMEM İÇİN HİÇ BİR SEBEP YOK'
Raporlu olan Gökhan Tosun olayları çok fazla hatırlayamadığını kaydederek, şunları söyledi:
"Teslim olduktan sonra aslında beni olumsuz yönde etkileyen olaylar başladı. Kayıt süreci 4-5 saat kadar sürdü. Farklı farklı askerlerle arbede yaşandığını hatırlıyorum. Başımda sürekli asker vardı ve yattığım yer askerlerden ayrıydı. Kendi kendime zarar vermem için hiç bir sebep yok. Hastaneye ikinci gidişimde sivil görünümlü bir askerin beni sakinleştirmeye çalıştığını hatırlıyorum. Sakinleştirirken bana vurduğu gözümün önüne geliyor. Sakinleştirme görünümünde saldırılar hatırlıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler