TGC, karartılan TV kanalları için uyardı: Gazetecilik suç değildir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hayatın Sesi'nin de içinde olduğu çok sayıda tv kanalının kapatılmasına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

Yayınlanma: 29.09.2016 - 13:10
Abone Ol google-news

“Çağdaş demokrasiler farklı görüşlere tahammül rejimleridir. Bütünüyle medyanın karşı çıktığı darbe girişiminin ardından başlayan OHAL sürecinde ne yazık ki, medya kuruluşlarının kapatılma süreci devam etmektedir.Son olarak dün akşam saat 20:00 itibariyle, aralarında Hayatın Sesi’nin de içinde olduğu çok sayıda kanalın yayını, herhangi bir gerekçe gösterilmeden TÜRKSAT tarafından durdurulmuştur. OHAL ilanından bu yana 100’den fazla gazeteci tutuklanmış, 2 bin 500’e yakın gazeteci işsiz kalmıştır. 115 gazetecinin sürekli kartı, 660 gazetecinin sarı basın kartı iptal edilmiştir.
 
İktidarla aynı görüşü paylaşmayan gazeteciler hedef gösterilmekte asılsız ihbarlarla gözaltına alınmaktadır. OHAL Başbakanın ifade ettiği gibi sadece devlete uygulanmalıdır. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilerin hedef alınmasından vazgeçilmelidir. Gazetecilik suç değildir. Sahada çalışan haberciler olağan şüpheli olarak görülmemelidir. Gazeteler ve tv kanalları kapatılmamalıdır. Gazetecilik mesleğinin suç olarak görülmediği bir ortamın gerçekleşmesini umutla bekliyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler