Antalya'da roketli saldırı... DHA: Asıl hedef farklıydı

Antalya - Kemer Karayolu üzerinde roketatarlı saldırı düzenlendi. Dağlık alandan ateşlenen roketler bir balıkçı barınağına isabet etti. Polis, saldırının hedefinin dolum tesisinden çıkan akaryakıt tankeri olduğunu düşünüyor. Valilik'ten yapılan açıklamada, patlamada can kaybı ve yaralanmanın söz konusu olmadığı belirtildi.

Yayınlanma: 14.10.2016 - 10:56
Abone Ol google-news

<video:615626>

Antalya'da bir balıkçı barınağına saldırı düzenlendi.

Olay saat 10.30'da meydana geldi. Dağlık alandan atılan 2 roketten biri, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ederken, diğeri boş alana düştü. Bu sırada barınak önündeki yoldan geçen bir akaryakıt tankerine patlayıcı atıldı, ancak isabet almadı. Bölgeye gelen deniz polisi ve bomba imha uzmanı ekipler, denizde arama çalışması başlattı. Ekipler, roketin düştüğü yerden su altından görüntü alıyor. Görüntüler incelendikten sonra uzman ekipler, şarapnel parçalarını su altından çıkaracak.

PATLAMA SIRASINDAKİ PANİK KAMERADA - VİDEO

<video:615779>

BÖLGEYE ÖZEL HAREKAT SEVK EDİLDİ

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok Özel Harekat timleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Özel Harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.

VALİLİK: PATLAMA NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın araştırıldığı belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"Bu sabah saat 10.20 sularında, Antalya Konyaaltı ilçesi Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Sebebi araştırılmakta olan patlamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir, herhangi bir maddi zarar da oluşmamıştır." 



HEDEF TANKERLER MİYDİ?

Saldırının hedefinin dolum tesisinden yakıt aldıktan sonra karayoluna çıkan tankerler olduğu ancak roketlerin balıkçı barınağına isabet ettiği değerlendiriliyor. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı, başlatılan operasyonu yönetti.

JANDARMAYA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Geçen 24 Ağustos'ta, Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibüs geçtiği sırada, daha önceden yol kenarına konulan bomba patlatıldı. Cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanan rütbeli 2 asker, hastanede tedaviye alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler