Bacaklarını topla yerimi işgal etme

Feministler, toplu taşıma araçlarında yaşanan tacize karşı bir kampanya düzenledi. Kadınlar bu kampanyayla kendilerini yok sayan erkeklik hallerine karşı farkındalık yaratıp, bu tacize karşı ortak ses çıkartmayı amaçlıyor.

Yayınlanma: 17.04.2014 - 08:48
Abone Ol google-news

İstanbul Feminist Kolektif (İFK), kadınların muzdarip olduğu toplu taşıma araçlarındaki tacizle ilglii bir kampanya düzenledi. Kampanyanın fotoğrafı oldukça çarpıcı ve aslında bir o kadar da bilindik. Bacaklarını kapatıp adeta kendini gizleyerek oturan kadın ile bacaklarını açıp rahatça oturduğu alana yayılan ve bunu çok da doğallıkla yapan erkek. Cnnturk'ün haberine göre; bunun bir takıntı değil taciz olduğunu söyleyen kampanya ile kadınlar "Bacaklarını topla, yerimi işgal etme" diyor.

İstanbul Feminist Kolektif'in öncüsü olduğu kampanya, bir etiket (sticker) yapma fikriyle doğdu. Aslında toplu taşıma araçlarında ve bu tacizin yaşandığı alanlarda paylaşılması amaçlanırken sosyal medyada hızla yayıldı. Şimdi ise bu fotoğraflar #bacaginitopla #yerimisgaletme cümleleriyle paylaşılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler