Barış Pehlivan: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yalan söylüyor

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten savcı Murat İnam'ın 'FETÖ' davasında yargılandığını yazan gazeteci Barış Pehlivan ile Yılmaz Özdil hakkında 'takipsizlik' kararı verildi. Gazeteci Barış Pehlivan, "Bu haberden dolayı tepki yükselince geri adım atmak zorunda kaldılar ve dosyayı daha ifademi dahi almadan kapatma yoluna gittiler. Yani Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yalan söylüyor" dedi.

Yayınlanma: 03.11.2016 - 17:49
Abone Ol google-news

Gazeteci Barış Pehlivan hakkında, gazetemiz yazar ve yöneticileri hakkında soruşturma yürüten “FETÖ üyeliği” davası sanığı savcı Murat İnam ile ilgili haberinden dolayı soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, Pehlivan’ı “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Pehlivan hakkında soruşturma olmadığı yönünde açıklamaları üzerine ulaştığımız Pehlivan şunları söyledi:

“Bugün 11.00 civarında düzenli olarak Oda TV’ye tebligatları getiren polis arayarak, ‘Barış bey hakkınızda bir soruşturma açılmış Savcı Umut Tepe tarafından. Ne zaman ifade vermeye gelebilirsiniz’ diye sordu. Ben de soruşturmanın hangi haberden dolayı açıldığını sordum. O da “Cumhuriyet’e FETÖ operasyonu yapan savcı, FETÖ üyeliğinden yargılanıyor” başlıklı haberi söyledi. Suçlamanın da ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ olduğunu söyledi. Dosya numarasının 2016/131028 olduğunu söyledi. Bunun üzerine Oda TV için bu konuyu haber yaptım. Bu haberden dolayı tepki yükselince geri adım atmak zorunda kaldılar ve dosyayı daha ifademi dahi almadan kapatma yoluna gittiler. Yani Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yalan söylüyor.”

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik susturma soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam'ın, FETÖ/PDY davasında yargılandığı haberini yaptıkları gerekçesiyle Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Yılmaz Özdil hakkında başlatılan soruşturmaya, 24 saat sonra takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca, Gazeteci Yılmaz Özdil ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında Cumhuriyet'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam'ın FETÖ/ PDY davasının sanıkları arasında yer aldığını haberleştirmeleri üzerine dün soruşturma başlatıldı.

Savcılık, Özdil ve Pehlivan tarafından kaleme alınan yazıları, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçu kapsamında rutin olarak ele alarak 2 Kasım'da re'sen incelemeye aldı.

Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda, Özdil ve Pehlivan hakkında 24 saat sonra "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçunun yasal unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler