Tarih önünde utanacaksınız

“FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla, 31 Ekim’den bu yana gözaltında tutulan gazetemiz yazar ve yöneticilerimizden 10'u tutuklandı. Yöneticimiz Akın Atalay Türkiye'ye dönmesinin hemen ardından havaalanında gözaltına alınıp, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Muhabirimiz Ahmet Şık ise "FETÖ propagandası" iddiasıyla 30 Aralık 2016'da tutuklandı.

Yayınlanma: 04.11.2016 - 12:18
Abone Ol google-news

<video:626504>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turhan Günay, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Musa Kart, Murat Sabuncu, Güray Öz, Bülent Utku, M. Kemal Güngör, Hakan Kara

Yazarlarımız ve yöneticilerimize yönelik operasyon ve gözaltıların, Cumhuriyetle yaşıt gazetemizi susturmak amaçlı olduğu ortaya çıktı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak” gerekçesiyle bu sabah tutuklandı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 yazar ve yöneticimiz, emniyet işlemlerinin ardından dün gece İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. Muhasebe müdürümüz Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürümüz Bülent Yener 21.00 sıralarında, yazarlarımız Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin ise saat 01.50 sıralarında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Turhan Günay ise İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun Çağlayan adliyesindeki hakim sorgusu gece saatlerinde tamamladı. Sorgulara ara verildi. Verlilen aradan sonra Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Bülent Utku, Hakan Kara ve Önder Çelik'in sorguları birlikte görüldü. Toplu sorgu saat 08.00'da sona erdi ve  2'inci bir ara verildi. 10.22'de karar açıklandı. Tüm sanıkların tutuklanmasına karar veren mahkeme, 3 sayfalık bir gerekçe yazdı.  Tukuklanan yazar ve yöneticilerimiz Silivri Cezaevi'ne götürüldü. 

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı

9 yazar ve yöneticimizin tutuklandığı sindirme operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Türkiye'ye dönüp gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

Murat Sabuncu'dan mesaj: Kimsenin önünde eğilmeyiz - VİDEO 

FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaran Ahmet Şık "FETÖ propagandası" iddiasıyla tutuklandı

 

Aydın Engin: Ben bu kadar ahlaksız dosya görmedim

Aydın Engin, Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni, gazetemizin Şişli'deki binasına gelerek açıklamalarda bulundu. Engin, Murat Sabuncu'nun mesajını iletti: "Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka da kimsenin önünde eğilmeyiz".
 

3 SAVCI DAHA ATANDI, YETKİ HÂL  İNAM'DA

Savcılar, dün sabah saat 11.00 sıralarında Vatan’daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade almaya başladı. Dosyada gizlilik kararı bulunduğu için gazetemiz avukatları dosyayı dahi inceleyemedi. Ancak, yönetici ve yazarlarımıza, Anadolu Ajansı’nın soruşturmaya ilişkin haberindeki iddialar tek tek soruldu. Hükümete yakın medya organları, bir süredir, Cumhuriyet’i ve yazarlarımızı hedef gösteriyordu. Savcılık sorgusunda, yandaş medyada yer alan iddialar da yazarlarımızın önüne konuldu.

Dört gün boyunca Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan yönetici ve yazarlarımıza, gazetemizde yayımlanan haberler ve köşe yazıları soruldu.

Yazar ve yöneticilerimizin tutuklanmasına tepki yağıyor... 'Darbe yargısı kararını verdi'

İşte o haberler ve yazılar

Savcıların sorduğu haber ve köşe yazıları şöyle: “Mühimmat yüklü MİT TIR’ları, IŞİD’in Fransa ve Sultanahmet saldırıları, PKK’nin Şubat 2016’daki general lojmanları saldırısı, İstanbul Adliyesi’ndeki makamında öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık röportajı, Ankara katliamı sonrasında AKP’nin oy oranının yükselişinin durması ile ilgili anket şirketi sahibi ile röportajı, 17 Aralık soruşturması savcılarından Celal Kara ile yapılan röportaj, 25 Temmuz tarihli ‘Yurtta Savaş, Dünyada Savaş’ manşeti, 17 Temmuz tarihli ‘Sokaktaki Tehlike’ manşeti, 19 Temmuz tarihli ‘Cadı Avı Başladı’ manşeti, 8 Ağustos tarihli ‘Eksik Demokrasi’ manşeti, 16 Temmuz tarihli ‘Türkiye Kaosta’ başlıklı haber, 12 Temmuz tarihli ‘Tasfiye beklentisi-YAŞ’ta gündem paralel olacak’ haberi, Aydın Engin’in, ‘Cihanda sulh, peki yurtta ne?’ ve 9 Ağustos tarihli ‘Hrant’ı da cemaat öldürmüş öyle mi?’ başlıklı köşe yazıları, Can Dündar’ın, 3 Aralık 2013 tarihli ‘Siyasette nasıl geldiysen öyle gidersin’ ve 24 Aralık 2013 tarihli ‘Piyonlar devrildi, sıra şahlarda’ başlıklı yazıları ile Kadri Gürsel’in 12 Temmuz tarihli ‘Erdoğan babamız olmak istiyor’ başlıklı yazısı.”

Balbay’ın tweet’i de soruldu

Sorulan sorular arasında, gazetemiz eski yazarı CHP milletvekili Mustafa Balbay’ın Twitter paylaşımı da yer aldı. Balbay, Şubat 2016’da “Cumhuriyet’te FETÖ’cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest ama CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak” diye tweet atmıştı.

 

Aydın Engin: Ben bu kadar ahlaksız dosya görmedim

FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaran Ahmet Şık "FETÖ propagandası" iddiasıyla tutuklandı

Yazar ve yöneticilerimizin tutuklanmasına tepki yağıyor... 'Darbe yargısı kararını verdi'

Cumhuriyet'ten kamuoyuna: Teslim olmayız

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Cumhuriyet savcısı itirafı: Talihsizlik

Gazetemiz yönetici ve yazarlarımıza avukat yasağı kaldırıldı

Tarih önünde utanacaksınız

Gazetecileri serbest bırakın çağrısı

Cumhuriyet'e destek artarak sürüyor: Demokrasi, laiklik ve özgürlüğün kalesi

Yazar ve yöneticilerimizin tutuklanmasına tepki yağıyor... 'Darbe yargısı kararını verdi'

Yazar ve yöneticilerimiz tutuklandı, Kılıçdaroğlu gezisini yarıda kesti

Yarkadaş: Bu rezillikleri kimse görmesin diye Cumhuriyet'i kapatmak istiyorsunuz

Turhan Günay da mı "Dinci darbeci terörist"?

Abilerimizden öğrendik, bu kale yıkılmaz

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet açıklaması: Önce Cumhurbaşkanı'nın yargılanması lazım

CHP MYK olağanüstü toplanıyor: İçi bomboş bir dosya

Vicdansızlık... Tutuklu yazar ve yöneticilerimiz soğuğa mahkum edildi

Silivri'den mesaj var: Bir saatte dava açan savcı 49 gündür bekliyor

Ayşe Kulin’den ‘Silivri’ye: Siz içeridesiniz, dışarısı kötü

Meclis Başkanvekili Silivri'de... 'Gazeteciler haberciler özgürse demokrasi güçlüdür'

‘Güneşli günler göreceğiz’

Cumhuriyet'i susturma operasyonunda tutuklamalara itiraz

BM: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı

Silivri'den haber var: Yılgınlık ve karamsarlık yok

'Gazetecilik suç değildir' diyenlere engel... Tutuklu yazar ve yöneticilerimizden mesaj var

Gazetemize yönelik soruşturmada tutuklamalara itiraz reddedildi

BM raportörü: Derhal serbest bırakılsınlar

Yazar ve yöneticilerimizden el yazısıyla ilk mesaj

Silivri kitap fakiri çıktı

Kitap Fuarı'nda 'Cumhuriyet' protestosu: Teslim olmadık, olmayacağız

Aylarca uğraştı yazdı... Şimdi hazırladığı o listede kendi adı da var

Almanya'da sanatçılardan Cumhuriyet'e destek: Bu bölümde temizlikten Erdoğan sorumludur

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler