Direnenlerden, inşaat işçilerine... Saat 09.05, Türkiye'de hayat durdu

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurtta düzenlenen törenlerle, vefatının 78’nci yıl dönümünde saygıyla anıldı. Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te adeta hayat durdu. İzmir'de grevdeki işçiler, İstanbul'da yerden metrelerce yüksekte çalışan işçiler saatler 09.05'i gösterdiğinde işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Yayınlanma: 10.11.2016 - 10:28
Abone Ol google-news

<video:628667>

Samsun’da '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' nedeniyle merkez İlkadım İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından anıta çelenk konuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05 olduğunda sirenler çalınıp saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıt önündeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında bazı kişiler gözyaşı döktü.

Saygı duruşu sırasında kentteki sokak ve caddelerde de adeta hayat durdu. İstiklal Marşı’nın okunması ardından Vali İbrahim Şahin, şeref defterini imzaladı. Şeref defterine yazdığı mesajı okuyan Vali Şahin, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı aziz Atütürk. Ebediyete intikalinizin 78'inci yılında sizi, sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız. İzinizde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvveti damarlarında taşıyan Türk gençliği, kendisine yaraşır başarıyı elde etmektedir ve etmeye devam edecektir. Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ki gibi yürekten sahip çıkacak, gönlünüzdeki gibi bir millet olmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun."

Samsun'da Atatürk anması



ATA SİNOP'TA ANILDI

SİNOP'ta Mustafa Kemal Atatürk vefatının 78'inci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma töreni  Sinop Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende saatler 09.05'i gösterdiğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sirenler çaldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Türk Bayrağı yarına çekildi. 

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Ordu’da da törenle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde kentte hayat durdu.

Grevdeki işçilerden Ata'ya saygı duruşu



GREVDEKİ İŞÇİLER ATA'YI ANDI

İzban raylı sisteminde ücretlerini düşük buldukları için greve giden işçiler de, vefatının 78'inci yıldönümünde Atatürk'ü saygı ve özlemle andı.

İzmir'de iki gündür grevde olan İZBAN işçileri, Alsancak İstasyonu önünde toplandı. Yaklaşık 50 işçi ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulundu. Bazı işçiler de üzerinde 'grev sözcüsü' yazan önlükler giydi. Kentin en işlek yerlerinden olan istasyon çevresinde çöp toplayan işçiler çöp kutularının yanında saygı duruşunda bulunurken, trafik polisleri araçtan indi ve selam durarak saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar da araçlarından inerek O'nu, ölüm saatinde saygıyla andı. Araçların hızla gittiği otobanda da hayat durdu. Sürücüler araçlardan inerek saygı durdu.

ORDU'DA 09.05'TE HAYAT DURDU

Ordu'nun Altınordu İlçesi’ndeki anma programı Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AKPi Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, polis, askeri ekran, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda kişi katıldı.

Saat 09.05’te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Kent merkezi içinden geçen Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik bir süre dururken uzun araç konvoyları oluştu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından karayolunda trafik normale döndü. İstiklal Marşı'nın okunması ardından tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programıyla devam etti.

Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ‘Ata’ya Saygı Zinciri’



İSTANBUL KADIKÖY:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılında binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi.

Anmaya katılan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün yine hüzünlü bir gündeyiz.Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybetmemizin yıldönümündeyiz.Bostancı sahilinde binlerce insan soğuk havaya rağmen Ata'ya bağlılıklarını, Cumhuriyete olan sadakatlarını dile getirmek için erken saatten itibaren buradalar.Bize cumhuriyete miras olarak bırakan, cumhuriyetin değerlerini korumamız ,yüceltmemiz için bize emanet eden Atamızı hep birlikte andık.Her geçen gün değerini ve önemini daha iyi anlıyoruz"diye konuştu.

Ulu Önder Atatürk Dolmabahçe'de anıldı


DOLMABAHÇE'DE YOĞUN KALABALIK

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği 71 numaralı odada düzenlenen anma töreni, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği yatağın üzerine çiçekler bırakmasıyla başladı.

Ardından Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu arada Dolmabahçe'deki anma törenine katılmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Geç kalan vatandaşlar koşarak saraya girmeye çalıştı. Saat 09:05'de sirenler çalmaya başladığında dışarıda kalanlar, bulundukları noktada saygı duruşunda bulunarak Atatürk'ü andı. Dolmabahçe Caddesi üzerinde de trafik durdu.

Araçlarından inen vatandaşlar 1 dakika boyunca saygı duruşunda bulunup, Atatürk'ü andı. Beşiktaş Belediye tarafından düzenlenen Ata'ya saygı yürüyüşü de Dolmabahçe Sarayı'nın dışında dev Türk Bayrağı açılması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla gerçekleştirildi.

İstanbul'da Atatürk'ün ölümünün 78. Yıl dönümünde yerden metrelerce yüksekte çalışan işçiler saatler 09.05'i gösterdiğinde işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu. 80 metre yüksekliğinde vinçte çalışan bir işçi de kabinin dışına çıkarak Ata'yı saygıyla andı.

GAZİANTEP:

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıldönümünde Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma törenine; Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Atatürk Anıtı ve 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te siren sesiyle birlikte herkes 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Çevredekiler ile sürücülerin de araçlarını durdurup saygı duruşunda bulunduğu kentteki anma töreni çeşitli etkinliklerle devam etti.

AMASYA:

Amasya'da Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıl dönümü nedeniyle Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Bayraklar yarıya indirildi. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, mülki, askeri ve adli erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

ŞANLIURFA:

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıl dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen törenle anıldı.
Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törende Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda ise Atatürk’ün hayatı anlatıldı.

ZONGULDAK:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Zonguldak'ta törenle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla cadde ve sokaklarda herkes saygı duruşunda bulundu. Maden işçileri de Atatürk'ü andı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Siren sesini duyan, Valilik çevresindeki cadde ve sokaklarda yürüyenler saygı duruşuna geçti. İş yerlerinde çalışanlar ve araçlarında bulunanlar da dışarıya çıkarak saygı duruşuna katıldı. İsmet Paşa Parkı'nda belediye temizlik görevlisi ağaçlardan düşen yaprakları toplarken sireni duymasıyla işine ara vererek saygı duruşunda bulundu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde de tören düzenledi. Ambulansta çalınan sirenle hastane yöneticileri ve çalışanları saygı duruşunda bulundu. Servislerde tedavi gören hastalar da yataklarından kalkıp pencere önlerinde saygı duruşuna katıldı.

MADEN İŞÇİLERİ ATATÜRK'Ü ANDI

Kilimli İlçesi Bölüm Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel kömür ocağında çalışan işçiler, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla işe ara verdi. İşçilerin bir bölümü ocağın ana giriş galerisinde Atatürk posteriyle, bir bölümü de ocağın önünde saygı duruşunda bulundu. 14 yıllık maden işçisi 43 yaşındaki Tuncay Özkan, "Saat 09.05'e ocaktan dışarıya çıktığımızda siren sesini duyduk ve Atatürk'e saygımızı göstermek için saygı duruşunda bulunduk. Yazıhanedeki Atatürk fotoğrafını aldık ve saygımızı göstermeye çalıştık. Atatürk'e minnet borçluyuz" dedi. İşçiler, daha sonra işlerine geri döndü.

KAYSERİ:

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, 78'nci ölüm yıldönümünde Kayseri'de törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve daire müdürleri katıldı. Çelenklerin konulması ile başlayan anma töreninde saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için çaldı. Yaşamın adeta  durduğu Kayseri’de Cumhuriyet Meydanında temizlik yapan görevliler de saygı duruşunda bulundu. Anma töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Atatürk'ü anma etkinleri daha sonra   Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, Osman Ulubaş Lisesi'nin hazırladığı, resim sergisi ve anma ile devam etti. Bu arada, Kaysekrili dağcılar, Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü nedeniyle Erciyes Dağı'na gece yarısı zirve tırmanışı yapacak.

BURSA:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde Bursa’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Bursa Valiliği’nce düzenlenen anma töreni sabah saat 09.00’da Heykel’deki Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasıyla başladı. 09.05’te Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Siren sesleriyle birlikte kentteki araçlar durarak, sürücüler saygı duruşuna katıldı.

Bu arada, Heykel’deki anma töreni sırasında CHP İl Başkanlığı çelenginin iki görevli tarafından protokol töreni beklerken anıta konulması krize neden oldu. İl Başkanı Şadi Özdemir’in müdahalesiyle çelenk daha sonra kenara alındı.

Çelenk sunulmasının ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda da anma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Bu arada, 10 Kasım dolayısıyla Eski Bursalılar Derneği, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyeleri ve BURFAŞ’ın katkılarıyla Ulu Camii’nde Atatürk için öğle namazı sonrası mevlit okutularak, aşure dağıtılacak. Ulu Camii’ndeki anmaya Vali ve Belediye başkanlarının da katılması bekleniyor.

ANTALYA'DA DALGALAR ARASINDA 10 KASIM ANMASI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı. Antalya protokolunun yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde bir araya geldi. Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı saat 09.05'te sirenler çaldı, alandakiler 2 dakikalık saygı duruşundu bulundu. Bazı belediye çalışanlarının saygı duruşu sırasında asker selamı verdi.

İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali Münir Karaloğlu, Antalya Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çelenklerini anıtın önüne bıraktı. Antalya Valiliği'nin çelengini bir polis ve asker birlikte taşıdı. Tören esnasında alanda dolaşan bir köpek de dikkat çekti. Protokol ardından diğer katılımcılar da çelenklerini anıtını önüne bırakırken, alanda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı.

DALGALARA KAZINDI

Sabah saatlerinde kent merkezindeki etkinliklerin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştırma Uygulama Merkezi Su Altı Topluluğu üyesi bir grup Konyaaltı Sahili'nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. AKÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğinde yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin yer aldığı etkinlikte, saat 09.05'te sahilde 6 metreye 9 metre Türk bayrağı ve 4 metreye 6 metre Atatürk posteri açıldı. Saygı duruşu ardından topluluk, Türk bayrağı ve posteri yanlarına alarak denize açıldı. Deniz ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman insan boyunu aşan dalgalar nedeniyle Türk bayrağı ve posterin açılması zor oldu. Uzun uğraş sonunda anma gerçekleşmesine rağmen denizden çıkmak kolay olmadı. Dalgalar nedeniyle poster ve bayrağı çıkarmakta zorluk çeken gruba kıyıdaki arkadaşları zincir oluşturarak destek verdi.

RİSKLİYDİ AMA DEĞDİ

Doç.Dr. Gökoğlu, etkinliğin dalgalar nedeniyle riskli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Güçlü bir akıntı vardı. Bayrağı açmada çok zorlandık. Akıntı sürükledi gerçekten bizim için zordu. Çıkarken de zorlandık dalga sürüklüyordu. Riskli bir etkinlikti ama değdi. Türkiye'nin kurtuluşunu sağlayanlar daha büyük risklere girdi."
Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Gizem Ezgi Kalkan ise Atatürk'ün izinden gittiklerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Endonezyalı öğrenci David Julian da Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bildiğini ve bu etkinliğe katılmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

CHP'LİLERİN CUMHURİYET NÖBETİ

Dün gece Atatürk'ü ölümünün 78'inci yılında anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 CHP'li ise anıt önünde mum yakarak 'Cumhuriyet Nöbeti' tuttu. Saat 21.05'te nöbete başlayan CHP'liler, nöbeti saat 09.05'te sonlandırdı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen nöbete, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, kadın kolları başkanı, ilçe teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

 YALOVA:

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yılında, Yalova’da da törenlerle anıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi üyeleri Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı. Ardından Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, Termal Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi.
Törenlere Yalova Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Özgür, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Jandarmaya Alay Komutanı Osman Yeşilöz, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programında Atatürk Oratoryosu büyük beğeni topladı.

BOLU:

Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü töreninde Bolu'da saat 09.05'de sirenlerin çaldı, herkes saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için Anıtpark'ta düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2'nci Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Mehmet Ünlü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri yetkililer, öğrenciler, çok sayıda kişi katıldı. Anıta çelenk konulması ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı. Bayraklar yarıya indirilerek saygı duruşunda bulunuldu. Tören alanının çevresindeki cadde ve sokaklarda belediye temizlik görevlilerine kadar herkes saygı duruşuna geçti. Sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

BARTIN:

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıldönümünde Bartın'da da törenle anıldı.

Valilik önünde düzenlenen törene Vali Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Arslan, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Aynı anda Bartın Vergi Dairesi çalışanları ve Adliye personeli ile bazı vatandaşlar da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda toplandı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Valilik önünde ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar ile çevredeki cadde ve sokaklarda bulunanlar saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet Meydanı'nda belediye temizlik görevlileri, simit satanlar ve araçlarından inen sürücüler de saygı duruşuna katıldı.
Amasra İlçesi'ndeki Çakraz Şehit Ahmet Telli Ortaokulu öğrencileri de bahçede yan yana gelip Atatürk'ün ölüm tarihini yazarak Atatürk'ü andı.

TRAKYA:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'nci yıldönümünde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle anıldı.
Edirne’deki törenler saat 08.40'ta Atatürk Anıtı'nda başladı. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Protokolün anıta çelenk bırakmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde kalabalık Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna trafikteki araçlar ve yaya olarak caddeden geçenler de katıldı. Saygı duruşu ile birlikte anıtta bulunan tüm bayraklar yarıya indirildi. Belediye hoparlöründen kente Atatürk’ün kendi ses kayıtlarından konuşmaları dinletildi.

ATATÜRK ODASINA ZİYARETÇİ AKINI

Anıttaki törenlerin ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş kortejiyle Atatürk’ün Edirne ziyaretinde kaldığı odayı ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanlığı’nın hizmet binasında bulunan Atatürk odası, protokol üyelerinin ziyareti ve kaldığı yatağına çiçekler bırakmasının ardından vatandaşların ziyaretine açıldı.
Atatürk’ün Edirne’ye gelişinde kaldığı odadan Menemen olaylarına müdahale ederek 3 gün kaldıktan sonra kentten ayrıldığı anlatıldı. Ziyaretçiler Atatürk'ün Edirne'ye geldiği dönem kaldığı yatağını ve eşyalarını cep telefonlarıyla görüntüledi. Törenler daha sonra Halk Eğitim Merkezinde Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla tamamlandı.

KEŞAN ULU ÖNDERİ ANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü nedeniyle Edirne’nin Keşan İlçesi’nde de anma töreni düzenlendi. Tören, saat 08.50’de, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saat 09.05’de çalan sirenlerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 15 Temmuz demokrasi şehirleri ile tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve bayrakların yarıya indirilmesi ile son buldu. Törende, 78 yaşındaki Ferhat Ertürk ise bastonunun ucuna taktığı çiçekleri Atatürk Anıtı’na bıraktı. Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Şükrü Bilir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Sevim Yenice Konferans Salonu’nda anma programı yapıldı.

TEKİRDAĞ’DAKİ ANMA TÖRENLERİ

Tekirdağ’daki 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri, valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda başladı. Buradaki törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8'inci Mekanize Tugay Komutanı Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yavuz, siyasi parti temsilcileri, gazi ve muharipler ile halk katıldı. Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÇORLU’DAKİ TÖREN

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde Atatürk'ü anma törenleri saat 08.45'de Atatürk Meydanı'ndaki anıtta yapıldı. Törene katılan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan anıta çelenk bıraktı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anıttaki törenin ardından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde, Çorlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk ile ilgili oratoryo gösterisi yapıldı.

KIRKLARELİ’DEKİ ANMA TÖRENLERİ

Kırklareli'ndeki Atatürk’ü anma töreni, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Kırklareli Valisi Esengül Cilevek, AK Parti Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Vekili Piyade Albay Tamer Nazmi Sezer, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve çok sayıda kişi 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sokaklarda yürüyenlerde durarak saygı duruşuna katıldı.

DİYARBAKIR:

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Diyarbakır'da da törenlerle anıldı. Valilik karşısında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğünde devam etti.
Diyarbakır'da, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yıl dönümü nedeniyle ilk tören Valilik karşısında bulunan Anıt Parkta çelenk sunumu ile başladı. Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurum müdürleri, askeri erkanlar ve öğrencilerin katıldığı törende çelenk sunumu ile birlikte meşaleler yakıldı. Bayrakların yarıya indirilmesi ardından protokol, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğündeki törene geçti. Buradaki törende anma etkinlikleri kapsamında şiirler okundu. Tören sonun da Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

DENİZLİ'DE HAYAT 09.05'TE DURDU

Denizli'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında törenle anıldı.
Denizli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Sırasıyla Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan anıta çelenk koydu. Ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te sirenler çaldı. İki dakika boyunca hayat adeta durdu. Trafiktekiler, araçlarından indi, yolda yürüyenler, Atası için saygı duruşuna geçti. Daha sonra ise İstiklal Marşı okundu. Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajlarının okunmasının ardından sona erdi. Törene protokol üyelerinin yanı sıra idari ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KONYA:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde Konya'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Konya Valisi Yakup canbolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergun Eskici ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile askeri ve mülki amirler katıldı.
Çelenklerin sunumu sırasında tören alanına giren bir sokak köpeği renkli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Protokolün önünde duran köpek kenarda bekleyen görevliler tarafından çağırıldı, ancak aldırış etmedi. Kısa süre tören alanında gezen köpek, müdahale edilmeden tören alanından ayrıldı.
Anıta çelenklerin sunumun ardından kentte, saat 09.05'te sirenler çalındı. Sirenlerin çalınması sırasında ise Zafer Meydanı'ndaki yayalardan bazıları saygı duruşunda bulunurken, bazıları ise yürümeye devam etmeleri dikkat çekti.

Devlet Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen törende de günün anlam ve önemine belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşadığı son dönemi anlatan tiyatro sergilendi. Tiyatronun ardından anma töreni sonlandırıldı.

TRABZON:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yılı nedeniyle Atatürk Alanı’nda anma töreni yapıldı.

Atatürk Alanı’nda, Atatürk Anıtı önünde yapılan anma törenine CHP Trabzon il örgütü, Vatan Partisi üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalması ardından saygı duruşuna geçildi, ardından İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada duygulanan bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

BİTLİS:

Bitlis’te, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve 13 Kasım Atatürk'ün Bitlis’e gelişinin 100’ncü yılı nedeniyle program düzenlendi.
Atatürk Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Bitlis Valiliği ve Belediye Başkanlığı'na ait çelenklerin sunulmasını ardından saat 09.05’de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Programa daha sonra Bitlis Kültür Merkezinde devam edildi. Sıkı güvenlik önlemlerini alındığı çevrede, programın yapıldığı salonda dedektör köpeklerle önce bomba araması yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle Atatürk’ün Bitlis ziyareti hakkındaki bilgiler öğretmen ve öğrenciler tarafından okundu. Program Atatürk’ün hayatının yer aldığı slayt gösterisi ve öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi. Burada yapılan programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, polis ve askeri yetkililer ile öğrenciler katıldı.

NEVŞEHİR:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yıl dönümünde, Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde de anıldı.

Avanos'ta da saat 09.05'te hayat durdu ve sirenlerin çalmasıyla birlikte sokak ve caddelerde bulunanlar oldukları yerde saygı duruşunda bulundu. Bazı kişiler saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı. Avanos Hükümet Konağı girişinde saygı duruşunda bulunan başı örtülü ve şalvarlı bir kadın, saat 09.05'te işyerinden dışarı çıkan bir aşçı, selam vererek Atatürk'e saygısını gösteren bir trafik polisi ile gözyaşları içerisinde saygı duruşunda bulundu.

MANİSA:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Manisa'da düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümünde, Manisa'da anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1'inci Piyade ve Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Baro Başkanı Ali Arslan, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş da törene katıldı. Törende CHP ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk koydu. Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü nedeniyle saat 09.05'te sirenler çaldı. Törene katılanlar 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte etraftaki seyyar satıcılar, vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

Törenin ardından Atatürk fotoğrafı baskılı tişörtler giyen çocuklar, protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi. Bu sırada Şehitler Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Tayfun Yalçın, gözyaşlarına boğuldu. Atatürk'ün ölüm yıldönümünde çok duygulandığını anlatan küçük çocuğu, Vali Güvençer sakinleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda İsmet İnönü Kız Anadolu ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma töreni yapıldı. Törende Piyade Yüzbaşı Fatih Arslan tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri kişiliğini anlatan bir sunum yapıldı. Piyade Yüzbaşı Arslan, Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak için Atatürk'e söz vererek, "İlke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak için iç ve dış düşmanlarla işbirliği içinde çalışan ihanet odakları mevcuttur. Türk gençliği ve emanetinin bekçisi Türk Silahlı Kuvvetleri kurduğun demokratik, laik, sosyal ve modern Türkiye Cumhuriyetini kanı pahasına olsa da koruyacaktır" dedi.

Törende lise öğrencileri tarafından hazırlanan 'Atam izindeyiz' isimli gösteri sahnelendi. Öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

ERZURUM VE KARS:

Erzurum'daki törenler Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtı önünde başladı. Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Anıta çelenk bırakılması ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kent merkezinde düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen anma töreninde 10 Kasım ile ilgili şiirler, görsel sunumlar ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Kars’ta valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından valilik, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı tarafından çelenkler sunuldu. Kars'ta saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Törenler, daha sonra tören Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

VAN:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Van’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Anma etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumlarıyla başladı. Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutan Vekili Albay Şahin Yenilmez ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Fehim Oflaz’ın anıta çelenk bırakması ardından, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı sırasında ise göndere çekilen Türk Bayrakları yarıya indirildi. Valilik önündeki programın ardından anma etkinlikleri, Van Devlet Tiyatrosu Salonunda devam etti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu tarafından verilen Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri, programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Konser sonrasında İpekyolu Fen Lisesi Tarih öğretmeni Mehmet Nuri Elçi ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Yarbay Fatih Paralı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaparken, İpekyolu Fen Lisesi öğrencisi Neval Arslan da 'Mustafa Kemal'i düşünüyorum' isimli şiiri okudu.

Anma etkinlikleri, Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen atletizm, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin, Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutan Vekili Albay Şahin Yenilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından ödüllendirilmesi sonrası İpekyolu Fen Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen oratoryo ile sona erdi.

HAKKARİ:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Hakkari'de düzenlenen törenle anıldı.

Valilik önünde düzenlenen tören, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Emrullah Kanar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saatler 09.05'i göstermesiyle birlikte siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayrak daha sonra yarıya indirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edilen anma etkinliklerine, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Emrullah Kanar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Engin Pınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 23 Nisan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Atatürk'ün en sevdiği şarkılar, okulun koro ekibi tarafından seslendirildi. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk konulu tiyatro gösterisi yapıldı.

KAHRAMANMARAŞ:

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet Meydanı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreni düzenlendi. Törende, Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bayram Ölçücüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde törene katılanlar Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Türk bayrağı önce göndere, ardından da yarıya indirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam eden anma töreninde Kadriye Çelik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan şiir, şarkı ve türküler seslendirildi.

KARABÜK:

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesi ile birlikte cadde ve sokaklarda yürüyenler ve işyerlerinden dışarıya çıkan esnaf da saygı duruşuna geçti. Balıkpazarı mevkiinde bulunan demiryolu geçidi önündeki kaldırımda börek satan seyyar satıcılar da işlerine ara vererek Atatürk’e saygısını gösterdi. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

GİRESUN:

Giresun Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümünde, Ulu Önder'in naaşının Anıtkabir’e naklini temsili olarak canlandırdı, törene katılanlar 10 Kasım'ın hüznünü yaşadı.

Atatürk Meydanı’ndaki törene, Giresunlular büyük ilgi gösterdi. Büyük bir Türk bayrağı önünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk bayrağına sarılmış ve çiçeklerle çevrelenmiş tabutu, iki yanında nöbet tutan askerler ve büyük bir ekrana yansıtılan görüntülerle oluşturulan naaşın temsili olarak Anıtkabir'e naklini canlandırma etkinliği, izleyenlere o günlerin acısını bir kez daha yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ü, özlem ve saygıyla andıklarını belirterek şunları söyledi:

“O dünyanın gerçek lideriydi. Savaştığı ülkelerden bile takdir alan, aslında on yıllarca savaşan ama barışa ışık tutan, barış isteyen bir barış savaşçısıydı. ‘Yurtta Sulh Dünyada Sulh’ anlayışıyla barışı destekleyen bir barış adamıydı. Kendisini minnetle anıyoruz. Bugün hepimizin Atamızı Anıtkabir’de anma imkânı yok. Giresun Belediyesi olarak bu düzenleme ile Atamızı Giresun Meydan’ında, Atatürk Meydanı’nda anmak istedik. Atatürk’ün çizdiği yol barış yolu, özgürlük yolu ve demokrasi yolu. Onun çizdiği yolda yürümeliyiz. Eğer gerçekten insanlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz daha modern, daha yaşanabilir bir ülke istiyorsa Atatürk’ün yolundan ayrılmamalıyız. Onun değerini her geçen gün daha fazla anlıyoruz. Başımıza gelenler olaylar onun fikirlerinin önemini artırıyor. Hangi siyasi görüşte olursak olalım, mutlaka Ata’mızın yolunda ilerlemeli, onun yolunda gitmeliyiz. Onun yolu barış ve kardeşlik yolu. Giresun onun yolunda gitmeye devam edecek.”

Giresun Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde Hacı Miktat Camiinde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlit okutup, ikramda bulundu.

MUĞLA:

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen törenle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 78'inci ölüm yıldönümünde anıldı. Elektrik hattı döşeyen işçiler 15 metre yükseklikte saygı duruşunda bulundu.

Bodrum'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri, saat 08.45'de, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Taner Uslu ve Bodrum Garnizon Komutanı Vekili Albay Yiğit Tezcan çelenk sundu. Ayrıca bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de anıta çelenk bıraktı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 2 dakika süren saygı duruşuyla Bodrum'da hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Bodrum- Milas yolunun Güvercinlik Mahallesi'nde elektrik hattı döşeyen AYDEM işçileri, 15 metre yükseklikte saygı duruşundu bulundu. Arkadaşının bağlı bulunduğu kabloyu elinden bırakamayan işçi ise dikkat çekti.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım anma programında anasınıfı çocuklarının 'Ata'ya saygı' gösterisi sunuldu. Liseliler oratorya sahneledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler