Polis kurşunuyla öldürüldü iddiası

Uşak’ta polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobille yaşanan kovalamacada, şüpheli bir kişi, polisin silahından çıktığı iddia edilen kurşunla öldü.

Yayınlanma: 21.04.2014 - 21:45
Abone Ol google-news

Uşak’ta polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobille yaşanan kovalamacada, şüpheli bir kişi, polisin silahından çıktığı iddia edilen kurşunla öldü. Uşak Fatih Caddesi’nde uygulama yapan polis ekipleri, şüphe üzerine Dursun Kabaklıoğlu’nun kullandığı otomobili durdurmak istedi.

Polisin ‘dur’ ikazına uymayan sürücü, otomobilde oldukları belirtilen ağabeyi Kemal Can Kabaklıoğlu, Engin Kocabıyık ve Hakkı Orhan’la Fevziçakmak Mahallesi’ne doğru kaçmaya başladı. Polisle şüphelilerin bulunduğu otomobil arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Otomobil, bir evin yan duvarına çarparak durdu. Sürücü Kabaklıoğlu ve diğer 2 kişi olay yerinden yaya olarak kaçarken, otomobildeki bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre otomobile yaklaşan polis memuruna koltuk değneği ile direndi. Yaşanan arbedede polis memuru B.A.B’nin elindeki silahın ateş aldığı belirtildi.

Vücuduna mermi isabet eden Hakkı Orhan, kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 şüpheli ise polisin takibi sonucu yakalandı. Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, polis kontrol noktasından kaçan bir aracın ekipler tarafından takip edildiğini, bu sırada şüphelilerin bulunduğu otomobilin kaza yaparak durduğunu ifade etti.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bilgisini veren Toprak, söz konusu silahın sahibi olduğu iddia edilen polis memurunun da olayla ilgili savcılığa ifade verdiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler