Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı! 2 ölü, 33 yaralı

Adana'da bombalı saldırı düzenlendi. Adana Valiliği açık otoparkında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Adana'daki saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 33 yaralı var. Vali Mahmut Demirtaş bombalı saldırıdan 5 dakikayla kurtuldu. Saldırıyla ilgili aranan bomba düzenekli başka bir araç, sürücüsü içinde vurularak yakalandı.

Yayınlanma: 24.11.2016 - 08:12
Abone Ol google-news

<video:635111>

Adana Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Valilik önünde bulunan 300 araçlık açık otoparka sabah saat 08:00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının 33 plakalı bir araçla gerçekleştiği ifade ediliyor.

Adana'daki patlama anı kamerada - VİDEO


İKİNCİ BOMBALI ARAÇ

Adana'daki saldırıyla ilgili aranan bomba düzenekli başka bir araç, sürücüsü içinde vurularak yakalandı.

DÜZENEK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sürücüsü öldürülen bomba yüklü hafi ticari araçtaki düzenek, bomba imha uzmanı ekip tarafından etkisiz hale getirdi. Ardından henüz kimliği açıklanmayan şoförün cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü, araç da Emniyet Müdürlüğü'ne çekildi.

Sabahki bombalı saldırıda hasar gören Adana Valiliği'ne bayraklar asıldı. Bayraklar, binaların patlama olan cephelerini büyük bir bölümü kapattı.

Adana’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Adana Valiliği otoparkında bombalı aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi. Yaralı sayısı 33’e çıktı.

Sabah saat 08.05 sıralarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi’nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.

Adana'daki bombalı saldırı anında yaşananlar kamerada - VİDEO

AB Bakanı AKP Adana milletvekili Ömer Çelik şu açıklamayı yaptı;

'Adana'daki saldırıda hedef doğrudan valiydi'

Ömer Çelik saldırıyla ilgili  'Hedef doğrudan valiydi. Operasyonun arkasında bir mesaj vardır. Adana'da vatan savunmasına yönelik vurgu her zaman çok yüksekti. Çalışmalar yürütülmeye devam edilecek. Aynı gün askerlerimze yönelik saldırı olması da değerlendirilecek. Bu karşılıksız kalmayacak. Ben Avrupa'daki dostlarımıza da bunu anlatıyorum. Türkiye'de dayanışma içinde olmak sözkonusuyken Avrupa'da vizyonsuz tartışmalar oluyor. Ne olursa olsun teröre karşı geri adım atmayacağız. Kararlı bir şekilde mücadele eceğiz. Her saldırıdan sonra Türkiye daha da kenetleniyor' dedi.

Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Uğur Temur’un da aralanda bulunduğu 33 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği bildirildi.

VALİ 5 DAKİKAYLA KURTULDU

Edinilen bilgiye göre, 33 plakalı bomba yüklü otomobil, bir kadın tarafından valilik protokol girişine en yakın otopark noktasına bırakılmasından kısa süre sonra patlatıldı. Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş’ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Vali Demirtaş’ı karşılamak için hazır bulunan Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile valilik çalışanı Uğur Temur da hafif şekilde yaralandı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli 5 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda kimlikleri açıklanmayan 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇUKUR AÇILDI
Olay yerinde yapılan incelemenin kısmen tamamlanmasıyla birlikte patlamanın şiddeti de gözler önüne serildi. Kadın teröristin bıraktığı otomobilin patladığı yerde 3 metrekarelik çukur açılınca hemen altındaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapalı otopark görüldü. Patlamada yanan ve hasar gören çok sayıda otomobil de yapılan işlemlerin ardından çekicilerle götürüldü. Temizlik görevlileri de park ve valilik girişini temizledi.

Kılıçdaroğlu Adana Valisi’ni aradı

Adana'daki bombalı saldırıya ilişkin hükümetten ilk açıklama

ABD, Adana için 20 gün önce uyarmıştı

ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

Bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu ve bir kadın tarafından buraya getirildiği belirtiliyor. Aracın, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir alana park edildiği öğrenildi.

'Bombalı araç valilik makam girişine yakın yerde patlatıldı'

Patlamanın ardından ilk resmi açıklamayı yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Bombalı araç valilik makam girişine yakın yerde patlatıldı. Bir kadın tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" diye konuştu.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Hükümet adına ilk açıklamayı sabah saatlerinde  AB Bakanı Ömer Çelik twitter hesabından yaptı. Çelik, ''Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

Adana Valiliği önünde saldırı... Olay sonrası en net görüntüler

Adana Valiliği önünde patlama: Yaralılar var-OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler