E-postadan çıktı: Berat Albayrak'ın tezini başkası mı yazdı?

WikiLeaks'in yayınladığı ve Berat Albayrak'a ait olduğu öne sürülen e-postalardan yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Ortaya çıkan yazışamada, Albayrak'ın tezini Marmara Üniversitesi'ndeki bir akademisyen yazdığı görülüyor.

Yayınlanma: 07.12.2016 - 13:38
Abone Ol google-news
<video:641620>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu öne sürülen binlerce e-posta arasından yeni skandallar çıkmaya devam ediyor. WikiLeaks'in yayınladığı e-postalarda, Berat Albayrak'ın Meclis'te okunduğu sırada zor durumda kaldığı doktora tezini kendisin yazmadığı ortaya çıkıyor.

"EKSİK BÖLÜMÜ BİR DOÇENT TAMAMLAYACAK"

2010 tarihli e-posta yazışmalarında o dönem Marmara Üniversitesi'nde görev alan Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın, "Yapılacaklar listesindeki görevlerin büyük bir kısmını tamamladık" dediği öne sürülüyor. Doktora tezinde, Türkiye'deki yenilebilir enerji kaynakları ile ilgili kısa bir bölümün eksik kaldığını söyleyen Arıcan'ın, 'ekonometrik modele' başlayacaklarını söyleyip, "O konuda da gelecek hafta verileri toplayarak Doç. bir arkadaşımızla o kısmı da tamamlayacağız" dediği öne sürülüyor.

"TEZİ GÖZDEN GEÇİRİN"

Arıcan'a ait olduğu iddia edilen e-postada, Albayrak'tan tezi gözden geçirip, eksik gördüğü yerleri bildirmesi isteniyor.

"12 SLAYTTAN OLUŞAN SUNUMU GÖNDERİYORUM"

Bu yazışmaların ardından aynı isimden Berat Albayrak'a bir e-posta daha gönderildiği iddia ediliyor. Söz konusu yazışmada, "Tez izleme ile ilgili, 12 slayttan oluşan bir sunumu sana gönderiyorum. Tez jüri üyelerinin sayısı kadar çoğaltırsan iyi olur. Şimdi ben model taraması da yapıyorum. Tezle ilgili eksiklikleri de tamamlamaya devam edeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, yarın görüşmek üzere" ifadeleri yer alıyor.

TEZİ MECLİS'TE OKUNUNCA ZOR DURUMDA KALMIŞTI

Bakan Albayrak'ın bu e-postalar sonrası tartışmaya açılan tezi ile ilgili geçtiğimiz haziran ayında dikkat çekici bir olay yaşanmıştı. CHP'li Aytuğ Atıcı Meclis kürsüsünden Berat Albayrak'ın nükleer santrali eleştiren doktora tezini okumuş, Albayrak Atıcı'ya cevap verememişti. Atıcı bu olay üzerine yaptığı açıklamada, "Bakan Albayrak, ben doktora tezini kürsüden okuyunca sıkıntıya girdi. Cevap veremedi" demişti.

ADI GEÇEN PROFESÖRÜN YÜKSELİŞİ

E-postalarda adı geçen Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erişah Arıcan 2015 yılının Ağustos ayında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştı. Arıcan, 1 Nisan 2016 tarihinde ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler