Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrası HDP'ye yurt genelinde operasyon

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından bu sabah HDP'ye altı ilde operasyon düzenleniyor. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Hakkari, Şanlıurfa'da ve Gaziantep'de çok sayıda HDP yöneticisi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 08:18
Abone Ol google-news

<video:643913>

İstanbul'da TEM ekipleri Beyoğlu'nda bulunan HDP il başkanlığı ile Sultangazi, Arnavutköy, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt ilçelerinde bulunan HDP İlçe başkanlarının bulunabileceği çok sayıda adreste sabaha karşı arama yaptı.

Polis ekipleri yaptığı operasyonda HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de aralarında bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.



HDP İl Binasının polisler tarafından aranmasının ardından çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğraflarda HDP İl Binasının duvarına "Geldik Yoktunuz" yazılarak, altına da ay yıldız çizildiği görülüyor.



Adana: 25 gözaltı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri de, sabahın ilk saatlerinde HDP'li il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarının evlerine operasyon düzenledi. Özel Harekat, KOM ve Asayiş Şube ekiplerinin de katıldığı operasyona, polis helikopteri havadan destek verdi. Direnişin yapılabileceği kritik adreslere Özel Harekat timleri ile giden ekipler, açılmayan kapıları koç başlarıyla kırarak girdi. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural ile ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

TEM ekipleri, geçtiğimiz 5 Kasım günü HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyon yapmış, partinin İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da arasında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı.
 
Geçen ay hakim karşısına çıkarılan Beyaz ve diğer parti yöneticileri hakkında ev hapsi cezası verilmişti. Bugün yapılan operasyonda gözaltına alınanların arasında Beyaz'ın yanı sıra ev hapsindeki diğer parti yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek de, HDP'ye yapılan operasyonlar kapsamında polis tarafından gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Avukat Tugay Bek'in evine operasyon yaptı. Polis, Tugay Bek'i, gözaltına alırken, evinde yapılan aramada bazı belge ve dokümanlara el konuldu. Bek'in, 'Silahlı terör örgütü üyesi olma' iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Avukat Tugay Bek, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Mersin: 93 gözaltı
 
Mersin'de HDP'ye yönelik operasyonda aralarında il ve ilçe başkanları, parti yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 93 kişi gözaltına alınırken, belediye eş başkanlarının da bulunduğu 46 kişinin ise arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince haklarında gözaltı kararı bulunan bazı HDP'lilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Sabaha karşı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda il merkezinde 70, Tarsus'ta 20 ve Silifke'de 3 olmak üzere toplam 93 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ve İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile ilçe başkanları, yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu öğrenildi.

Haklarında yakalama kararı bulunan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk adresinde bulunamazken, Yüksel Mutlu'nun ise yurt dışında olduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında il merkezinde 108, Tarsus'ta 27, Silifke'de 3 ve Gülnar ilçesinde 1 olmak üzere toplam 139 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, 46 kişinin halen arandığı bildirildi. 
 
Ankara: 17 gözaltı
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, başlatılan operasyon kapsamında, sabaha karşı HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici'nin de bulunduğu il ve ilçe yöneticilerinden 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan yöneticiler, sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hakkari: HDP İl Başkanı ile eski DBP Başkanı gözaltında

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, terörle mücadele ekipleri dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ve DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor, emniyetteki sorgularının ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahmekeye çıkarılan HDP İl Başkanı Evin Konur adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, DBP eski İl başkanı Zübeyde Bor 'örgüt üyeliğinden' tutuklanarak cezaevine gönderildi.  
 

Şanlıurfa'da DBP ve HDP'ye yönelik operasyon: en az 50 gözaltı

Şanlıurfa'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda Viranşehir İlçe Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Filiz Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu en az 50 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Ekipler tarafından belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Eryılmaz ile HDP ve DBP'li yönetici ve üyelerin de yer aldığı en az 50 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontörolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülürken; il merkezi ve ilçelerdeki operasyon devam ediyor.

Düzenlenen operasyonda Bozova’nın DBP’li Belediye Eş Başkanı Zeynel Taş ve Suruç’un DBP’li Belediye Eş Başkanı Halil Akbaş da gözaltına alındı.

Manisa: 4 gözaltı

Manisa'da düzenlenen operasyonda HDP Manisa İl Eş Başkanı A.E. ile HDP Salihli İlçe Başkanı A.M.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından Manisa'nın Salihli ilçesi'nde belirlenen çok sayıda adrese dün gece eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda HDP Manisa İl Eş Başkanı A.E., HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ile parti üyeleri A.D., A.O. ve M.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin, terör örgütüne finansman ve eleman sağladıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan beş kişinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Gaziantep: 36 gözaltı

Gaziantep'te de HDP ve DBP'ye şafak operasyonu düzenlendi. Özel hareket polislerinin de zırhlı araçlarla katıldığı operasyonda HDP İl Eş Başkanı Güler Erat, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Özkan ve Gülsüm Demir, DBP Şehitkamil İlçe Eş Başkanları Tahir Altuğ ve Sultan Çelik'in de aralarında bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 tabanca, çok sayıda mermi, 1 av tüfeği ile çeşitli elektronik malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler