Rus Büyükelçi suikastini El Nusra üstlendi iddiası

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının arkasındaki örgütün El Nusra olduğu iddia edildi. Rus haber ajansı TASS, Irak’taki El Sumaria televizyonuna dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastı Fetih Ordusu’nun (eski adı: El Nusra) üstlendiğini duyurdu.

Yayınlanma: 21.12.2016 - 12:41
Abone Ol google-news

<video:648296>

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, terör örgütü Fetih el şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) üstlendi.

Rus haber ajansı TASS, Mısır gazetesi El Youm El Saba’ya dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastı Fetih Ordusu’nun (eski El Nusra) üstlendiğini duyurdu.

Sputnik ise aynı gazeteye dayanarak suikastı Şam’ın Fethi’nin üstlendiğini yazdı. Sputnik'in haberine göre de, Fetih el Şam, Karlov'a düzenlenen suikastı, internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi. Bildiride suikastçi polis Mevlüt Mert Altıntaş için "şehidimiz" kelimesi kullanıldığı belirtildi.

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra, yeni adıyla Şam’ın Fethi Cephesi’nin başını çektiği Fetih Ordusu’nun suikasti üstlendiği iddialarını ilk duyuran, Lübnan merkezli El Neşre isimli haber sitesi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suikastçı polis FETÖ’ye mensup

"HALEPTE KATLEDİLENLERİN İNTİKAMI"

Sitenin iddiasına göre Fetih Ordusu, internette yayımladığı bildiri ile suikasti “Halep’te katledilen kadın, çocuk ve yaşlıların intikamı” için düzenlediğini duyurdu.

Bildiride, suikastçi polisin, büyükelçinin konuşma yapacağı sergiye girmesine bir “bozkurtun” ve bir “Türkistan İslami Partisi” mensubunun yardımcı olduğunu da belirtildi.

İRAN MEDYASI "FETİH ORDUSU" DEMİŞTİ

İran medyası, cihatçı bir yayına dayandırdığı haberde, Rusya Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesini Fetih Ordusu’nun üstlendiğini iddia etmişti.

Farsça yayın yapan İranlı Öğrencilerin Haber Ajansı (ISNA) El Neşre’nin iddiasını okuyucularına aktardı. Mehr Haber Ajansı da “Şam’ın Fethi Cephesi’nin internetteki bir mektupla Karlov suikastini üstlendiğini” bildirdi.

MEKTUP SAHTE İDDİASI

Haberlerde, sözkonusu mektubun görüntüsüne de yer verildi. Ancak cihatçıları takip eden uzmanlar, Nusra’ya ait sosyal medya hesaplarından yayımlanmayan ve farklı bir dil kullanıldığı iddia edilen mektubun sahte olduğu görüşünde.

RUS AJANSINA GÖRE FETİH ORDUSU SUİKAST İDDİALARINI REDDETTİ

Rusya merkezli RBK ajansının haberine göre, Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikasti internette paylaşılan bir mektup ile üstlendiği belirtilen Fetih el Şam ve bu örgütün liderliğinde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu, iddiaları reddetti. Suikastle bağlantıları bulunduğunu reddeden terör örgütleri, internetteki açıklamanın ‘sahte’ olduğunu savundu.

"HAVUZ MEDYASINA GÖRE İLK DAKİKADAN İTİBAREN FAİL: FETÖ"

İktidara yakın havuz medyası suikastın hemen ardından fail olarak ‘FETÖ’yü göstermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye suikastın arkasında ‘FETÖ’nün bulunduğunu söylemişti.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler