İDO ve BUDO seferleri iptal edidldi

İstanbul Deniz Otobüslerinden, olumsuz hava koşulları nedeniyle, sabah iptal edilen seferlere ek olarak yeni iptaller geldi. Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine bugün yapılması planlanan tüm feribot seferleri, fırtına yüzünden iptal edildi.

Yayınlanma: 29.12.2016 - 09:58
Abone Ol google-news

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı dış hat seferlerini daha iptal etti.

İDO, sabah saatlerinde de bazı seferlerin iptal edildiğini duyurmuştu.

İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü ve Harem-Sirkeci ve Eskihisar-Topçular araba vapuru seferleri ise sorunsuz şekilde yapılmaya devam ediyor.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre;

09.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa
10.30 Yalova-Tuzla-Kartal
10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy
11.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa
12.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy
12.50 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa
13.00 Kartal-Tuzla-Yalova
14.30 Yalova-Tuzla-Kartal
14.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş
14.50 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa
15.00 Kadıkoy-Yenikapı-Armutlu Tk.-Armutlu
18.45 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü ile 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Ayrıca, 06.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş, 07.10 Bostancı-Kartal-Yalova ve 07.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü ile 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri de yapılamadı.

BUDO İPTALLERİ

BUDO'nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, 07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Aynı gerekçeyle 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya), 10.45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 11.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 12.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

Adalara ulaşım yok

Boğaz hattında ise Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferleri geçici olarak durduruldu. Gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kentin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi

Kuzey Ege'de saatteki hızı 90 kilometreye kadar ulaşan poyraz fırtınası yüzünden, Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi. Gün içinde Geyikli'den Bozcaada'ya Kabatepe'den ise yapılacak olan tüm tarifeli seferleri, fırtına engeline takıldı. Gestaş Dezi Ulaşım A.Ş. yetkilileri, boğazda da etkili olan fırtına nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerini saat 08.30 itibariyle geçici olarak durdurdu. Çanakkale Boğazı'ndaki diğer hatlarda seferlerin ise şu an için normal olarak devam ettiği bildirildi.

Fırtınanın yarattığı dev dalgalar, kordon boyundaki rıhtımı adeta dövdü. Rıhtıma vuran dalgalar metrelerce yüksekliğe ulaşırken ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bazı vatandaşlar soğuk havaya ve dev dalgalara rağmen bu anı fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise kordon boyunun müdavimleri martılara poşetlerle ekmek getirip bu zor kış koşullarında onları unutmadı. Martılar kordon da yere bıraktıkları yiyecekleri alabilmek için rıhtıma vuran dev dalgalarla adeta boğuştu.

OKULLAR TATİL OLDU

Çanakkale kent merkezi hariç rakımı yüksek ve iç kesimde kalan Bayramiç, Çan, Yenice, Ayvacık, Biga ilçelerinde gece yarısı başlayan kar yağışı etkili oldu. Yenice ve Çan'da ilk ve orta dereceli okullar, Ayvacık ve Bayramiç'te taşımalı eğitimden faydalanan okullar, Biga'da ise iç kesimde kalan bazı köylerdeki okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler