CHP'den Reina önünde derhal istifa çağrısı

Ortaköy’de saldırı düzenlenen gece kulübüne karanfil bırakmak isteyen CHP’li milletvekilleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gerginliğin ardından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, " Ülkeyi kan gölüne çevirenler derhal istifa etmeliler" dedi. Daha sonra Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sorumluların istifa etmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Yayınlanma: 01.01.2017 - 16:01
Abone Ol google-news



Ortaköy’de saldırı düzenlenen gece kulübünde polis ekiplerinin çalışmaları devam ederken CHP’li bir heyet olay yerine karanfil bırakmak istedi. CHP’li Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında bulunduğu CHP’li heyet olay yerine gitmek istedi. Olay yerine karanfil bırakmak isteyen CHP’li heyete ekipler incelemelerin devam ettiği gerekçesiyle izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine CHP’li heyet ile ekipler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

"ÜLKEYİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRENLER DERHAL İSTİFA ETMELİLER"

Çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla heyete engel olmaya çalışırken gerginlik kısa süre sonra sona erdi. Gerginliğin sona ermesinin ardından açıklama yapan İl başkanı Canpolat, duruma tepki gösterdi. 
Canpolat, " Ülkeyi kan gölüne çevirenler derhal istifa etmeliler" dedi.

CHP heyetinin ayrılmasından sonra Reina'nın bulunduğu cadde trafiğe açıldı. Basın mensupları saldırının gerçekleştiği gece kulübünü yakından görüntüledi. Brandayla çevrilen Reina'nın önünde polis ekipleri nöbet tutuyor.

Açıklamanın ardından CHP'li Gürsel Tekin Şişli Etfal Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti.
Hastanede 3 yaralı olduğunu bunlardan birinin Türk vatandaşı diğer ikisinin yabancı uyruklu olduğunu söyleyen Tekin, " Türk olan kardeşimizin sağlık durumu iyi. Her iki yabancıyla ilgili biri ağır yaralı, ikincisi de yoğun bakımda"diye konuştu.



"2 KİŞİYİ GÖZÜMLE GÖRDÜM"

Terörün toplumu derinden yaralayan bir mesele olduğunu söyleyen Tekin, "Önümüzdeki günlerde konuşmamız gereken son bir haftadır sosyal barışımızı bozabilecek eylemlerin, tweetlerin soruşturmaya tabi tutulmaması dikkat çekici bir olaydır. Yabancı insanların bu kulüpte oluşu, işletmenin patrona dahil olmak üzere daha önce istihbarat bilgilerine rağmen kişilerin kaç kişi olduğuyla ilgili net bilgi yok. Türk yaralımızın ifademize göre 2 kişiyi gözümle gördüm dedi. Sorumluların mutlak ve mutlak görmemizden gelmemeliyiz. Sorumlular da istifa etmeli diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler