Reina saldırısında terörist "Flashbang” kullanmış

Ortaköy’deki Reina eğlence merkezindeki katliama ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 14’e yükseldi. Saldırıya ilişkin detaylarda netleşmeye başlarken, teröristin olay esnasında “Flashbang” isimli şok bombası kullandığı belirtildi.

Yayınlanma: 03.01.2017 - 13:01
Abone Ol google-news

Beşiktaş Ortaköy'de bir gece kulübün yapılan terör saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. 

Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçan teröristi arama çalışmaları devam ederken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şu ana kadar 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ifade işleminin İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Vatan Caddesinde yerleşkesinde devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan, terör saldırısının gerçekleştiği eğlence kulübünün çevresindeki MOBESE ve güvenlik kameralarındaki kayıtların incelemesinin sürdüğü belirtildi.  

Flashbang Nedir, Nasıl Etkiler!

Flashbang bombası atıldığı yerde bulunan insanları kısa süreliğine kör sersem ediyor. Atıldığı anda ışık ve yaklaşık 170 desibelin üzerinde bir ses dalgası yayan bomba kısa süreliğine sersemliğe yol açıyor. Bu sersemlik devam ederken terörist silahının şarjörünü kolayca değiştrirebiliyor. İlk olarak İngiliz Sat komandoları tarafından kullanılan bombaların teröristlerin eline nasıl geçtiği merak ediliyor. Amerikan özel kuvvetleri tarafından da  kullanılan bu bombalar özellikle operasyonlarda kullanılıyor, askerlerin ilerleyişlerini kolaylaştırıyor ve gelebilecek tehliklere karşı önlem olarak kullanılıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YABANCI UYRUKLU İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri terör olayına karışan kişilerin tespitine yönelik yaptığı çalışmalar sırasında Dış Hatlar Terminali Giriş katında yer alan arama noktasında şüphe üzerine yabancı uyruklu 2 kişiyi durdurdu. Şüphelilerin üzeri arandıktan sonra terminalde bulunan polis noktasına götürüldü. Burada pasaportları ve üzerindeki belgeleri kontrol edilen iki kişinin cep telefonları ve valizleri de detaylı şekilde incelenerek el konuldu . Yaklaşık bir saat polis noktasında bekletilen yabancı uyruklu şüphelilerin, ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.



EMLAKÇILAR GÖZALTINDA

Öte yandan IŞİD'li teröristin Konya'da kaldığı süre içinde temas kurduğu kişiler tek tek araştırılıyor.

Eşi ve 2 çocuğu ile Konya'ya geçen kasım ayında gelen teröristin, kentin Selçuklu İlçesi'ndeki Bosna Hersek Mahallesi'nde stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu 3 aile ile temasa geçtiği saptandı.

Teröristin ilişki kurduğu ailelerin kaldığı Selçuk Üniversitesi yanınındaki bu mahalledeki 3 eve baskın yapan polis kimseyi bulamadı.

IŞİD'Lİ TERÖRİSTİN TEMASA GEÇTİĞİ YABANCI UYRUKLU AİLELER SALDIRININ HEMEN ARDINDAN EVLERİ TERK ETTİ

Yabancı uyruklu ailelerin Reina saldırısından hemen sonra evleri terk ettikleri bilgisine ulaşılırken, evleri kiralayan 2 emlakçı da gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan emlakçılar ilk sorgularında yabancı uyruklu bazı ailelerin ev bulmasına aracılık ettiklerini, ancak Reina baskınını yapan teröriste ve ailesine ev vermediklerini söyledi.

IŞİD'li teröristin Konya'dan 15 Aralık günü otobüsle İstanbul'a gittiği ve burada kaldığı sürece katliam planları yapıp, yılbaşı gecesi 39 kişinin öldüğü, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştirdiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler