Erdoğan artık açık açık söylüyor: Yasama, yürütme ve yargı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki ilişkilerin yeniden belirlenmesi kayıp değil, büyük kazanç" dedi.

Yayınlanma: 18.01.2017 - 14:00
Abone Ol google-news
<video:662038>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıda Birlik Derneği üyelerini kabulünde konuştu. darbe girişimiyle ilgili devam eden soruşturmalar kapsamında itirafçı olanların bazılarını "yakından tanıdığını" ve "baş başa görüştüğünü" söyleyen Erdoğan "Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var, itirafçı namıya ortaya çıkıyorlar. Fakat ben söyleyeyim, bunlar doğru konuşmuyor. İtirafçı diye ortaya çıkarken bunlar gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar" diye konuşan Erdoğan, "En tehlikeli olan bu. Bunların bir kısmıyla başa baş görüştüğüm oldu başbakanlığım döneminde. İtirafçı olduğunda söyledikleriyle bana o zaman söyledikleri tamamen farklı. Bu oyuna asla gelmemek lazım" dedi.

"AYNI GÜÇTE TOPLANMASI GEREKİYOR"

Erdoğan, yeni anayasayla yasama, yürütme ve yargı erklerinin yeniden düzenlendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Meclis'te ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişikliği, yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki ilişkileri yeniden düzenliyor. Her ne kadar kağıt üzerinde farklı erkler olarak gözükse de her ikisinin de aynı güçte toplanması gerekiyor. Geçmişte siyasi sistemin tıkandığı dönemlere baktığımızda bu iki güç arasındaki uyumsuzluğun öne çıktığını gösteriyor. Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki ilişkilerin demokratik bir anlayışla yeniden belirlenmesi kayıp değil, büyük bir kazançtır.

Gücünü halktan alan bir cumhurbaşkanının vesayetin değil, milli iradenin temsilcisi olması kadar tabi bir şey yoktur. Gücünü halktan alan daha üst bir siyasi otorite oluştururken anayasanın başbakanlığı esas alan yapısı değiştirilmemiştir. İki başlı bir yapı ortaya çıkmıştır. Şahsımın mevcut hükümetle uyumlu çalışıyor olması, ortada bir sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Daha önceki cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile de bizim ilişkilerimizin gayet iyi çalışıyor olması bir şeyi değiştirmiyor. Mesafe kat edilmesi gereken yollar var çünkü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler