Erdoğan'dan 'başkanlık referandumu' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de görüşmeleri süren 'başkanlık sistemi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Meclis'teki süresin tamamlanmasının ardından konu milletimizin huzuruna gelecek. Herkes izahını milletimize yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 19.01.2017 - 13:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'daki muhtarlar toplantısında 'başkanlık sistemi'ne dair açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, olası referandum süreci için, "Herkes izahını milletimize yapacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Ülkemizin yönetim sisteminin tartışıldığı günlerdeki bu buluşmanın önemli olduğuna inanıyorum.

- Meclis'teki süresin tamamlanmasının ardından konu milletimizin huzuruna gelecek. Herkes izahını milletimize yapacaktır.

- Biz millet olarak bugün bulunduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz, bin 400 yıllık medeniyet müktesebatımız vardır.

EY KAYMAKAM SEN KİMSİN YA!

- Bir gaziden şikayet aldım, gerekli yerlere bildirdim. Ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun ya. Sen orada kalıcı mısın ya? Gazi kendini ne için feda etti, bu vatan için feda etti. Köprünün üzerine ne için yürüdü, bu millet için yürüdü. Haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler. Gereği yapılacaktır.

ÇILDIRIYORLAR

- 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacağız. Bu da dünyada ilk olacak. Böyle bir farklılığı, 5 bin metreyi aşan bir uzunluğu olan köprü. Bunun heyecanını yaşıyoruz. 2023'e yetiştireceğiz. Bundan dolayı çıldırıyorlar. Sen kalkacaksın dünyanın en büyük havalimanını yapacaksın. Bu millet küllerinden doğar, seni boğar.

İNANÇ, FİKİR, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE YASAK GELMEDİ, GELMEYECEK

- Özgürlük bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmektir. Biz onun mücadelesini veriyoruz. Özgürlük, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Marmaray'dan, Avrasya Tüneli'nden, Osman Gazi Köprüsü'nden geçer. Özgürlük, bir numaralı havalimanından geçer. 25 tane havalimanı olan Türkiye'nin şu anda 55 tane havalimanı var. Terör estirilen Hakkari'ye havalimanı yaptık, onlar bombaladılar. Batı ne yaptı, onların yanında yer aldı. Biz bildiğimiz yolda vatandaşımızın hizmetkarı olarak, hizmete devam edeceğiz.

- Ne inanç, ne fikir ne düşünce özgürlüğüne bu ülkede yasak gelmemiştir, gelmeyecektir.

EL BAB'IN UZAMASININ SEBEBİNİ GAYET İYİ BİLİYORUZ

- DEAŞ denilen, YPG denilen örgütlere verilen desteğin, dünyadaki tüm sapkın tipleri bölgemize çekmelerinde kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Aslında çok kısa bir sürede bitebilecek El Bab operasyonunun uzamasındaki sebepleri gayet iyi farkındayız. Herkesin bir hesabı varsa, bu ümmetin hepsinden önemlisi Allah'ın da bir hesabı vardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler