Başkanlığa karşı Hayır gazetesi çıktı

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) öncülüğünde geçtiğimiz günlerde oluşturulan "Başkanlığa Hayır Komiteleri", Hayır gazetesi çıkarmaya başladı. İlk sayısı bugün yayınlanan gazete meydanlarda, otobüs durakları ve metro çıkışlarında halka ulaştırılıyor.

Yayınlanma: 22.01.2017 - 14:25
Abone Ol google-news

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) öncülüğünde geçtiğimiz günlerde oluşturulan "Başkanlığa Hayır Komiteleri", birçok il ve ilçede ev, iş yeri, okul, meydan, semt kıraathanelerini dolaşarak yurttaşları "başkanlık sistemine" karşı bilgilendiriyor ve 'Başkanlığa Hayır Komiteleri’nde çalışma yapmaya çağırıyor çağırıyor.  Komiteler, bu bağlamda bir de Hayır gazetesi çıkarmaya başladı. İlk sayısı bugün yayınlanan gazete meydanlarda, otobüs durakları ve metro çıkışlarında halka ulaştırılıyor.

“YAPILACAK İŞ BASİTTİR…”

"Köprüden önce son çıkış” manşetiyle çıkan gazetede "Büyük bir yol ayrımındayız!" başlıklı bir bildiri yer alıyor.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemiz başkanlık adıyla tek adam yönetimine doğru götürülüyor. Bunun anlamı açıktır: Yapılmak istenen bir rejim değişikliği ve diktatörlüğe geçiştir. Bu sürecin durdurulması TBMM’de mümkün değildir.

İş başa düşmüştür. Halkımız, ülkemizi diktatörlüğe götüren bu sürece dur demelidir. Diktatörlük girişimine karşı yapılacak iş bellidir: Ancak örgütlü olursak bu girişimi durdurabiliriz. Halkımız yaşamın her alanında meşru örgütlenme hakkını kullanmalıdır.

Diktatörlük girişimine karşı yapılacak iş basittir: Mahallemizde, iş yerimizde, okulumuzda, sokağımızda, apartmanımızda, akrabalarımız arasında, sosyal medyada yani yaşamın bütün alanlarında başkanlığa karşı yan yana gelinmeli, Başkanlığa Hayır Komiteleri kurulmalıdır. Kaybedecek zaman yoktur. Ülkemizin kaderi bugün tek tek bütün yurttaşlarımızın elindedir. Mart sonu ya da Nisan başında planlanan referandum, köprüden önce son çıkıştır."

İkinci sayfasında "Başkanlığa Hayır Komiteleri"nin ne olduğu anlatılan ve halkın komitelerde örgütlenmeye çağırıldığı gazetenin olası bir referanduma kadar belli aralıklarla çıkarılacağı belirtildi.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon