Koruköy’de muamma

Mardin’in Nusaybin ilçesinin kuzeyi ile Ömerli ilçesinin güneyindeki Omaryan bölgesinde, Koruköy ve çevresinde 10 günden bu yana kısmen sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yayınlanma: 20.02.2017 - 19:19
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun birçok bombalama olayının failinin bu bölgede öldürüldüğü ile ilgili açıklamasının ardından, dikkatler Koruköy ve çevresine odaklandı.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın sağ kolu“Behzat” kod adlı PKK’linin köyde öldürülenlerden biri olduğu öne sürüldü. Mardin Devlet Hastanesi morguna getirilen 3 cenazenin, PKK’lilere ait olduğu iddia edildi. Ancak, cenazelerin kimlikleri konusunda açıklama yapılmadı. HDP, DBP, İHD ve Diyarbakır Barosu; evlerin yakıldığı ve ahırların içindeki hayvanlar birlikte ateşe verildiği iddiaları üzerine köye heyetler gönderdi. Heyetlerin köye ve çevresine girişine yasak nedeniyle izin verilmedi. DBP’li Mehmet Arslan, köylülerden aldıkları bilgiler olduğunu söyleyerek, “Köylü yurttaşlardan biri hasta yakını ile beraber Koruköy’den çıkabilmiş.

Çıkarken bir kadının kayıp olduğunu söyledi, öldürüldüğünden şüphe ediyor. Köyde yüzlerce insanımızın yaşadığını aktaran diğer yurttaş ise köyde bulunan erkeklerin hepsinin gözaltına alındığını söyledi. Köyde ayrıca katledildiğine dair sosyal medyada fotoğrafları paylaşanların üçünün de sivil olduğunu, o köyün insanları olduğunu söylediler. Evler, ahır ve samanlıkların hepsinde teker teker arama yapıldığını oralarda insanlara işkence edildiğini, bunun sesleri ve haykırışlarıyla anlaşıldığını söyleyenler de var. Anlatılanlar büyük çoğunlukta doğru. Nitekim sorularımız da bütün devlet yetkilileri tarafından yanıtsız kaldı. Orada ikinci bir Cizre katliamı hayata geçirilmeye çalışılıyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler