Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı

Özgür Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, Suriye ve Rojava’da ki gelişmeleri takip etmek için gittiği Urfa’da gözaltına alınıp, sınır ihlali ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 22.02.2017 - 19:32
Abone Ol google-news

Özgür Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, Urfa'da tutuklandı.Özgür Gelecek gazetesi, dün (21 Şubat), Aslan’ın haber yapmak için gittiği Urfa’da 9 Şubat’ta gözaltına alınıp dört günlük gözaltı süresinin ardından tutuklandığını duyurdu.

Aslan, Suriye ve Rojava’da ki gelişmeleri takip etmek için gittiği Urfa’da bulunuyordu.

“Sınır ihlali” suçlaması, “örgüt üyeliği” ile birleştirildi

Hakkında sınır ihlali ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklama kararı verilen Aslan hakkındaki suçlamaları reddetti. Gazetecilik faaliyetleri kapsamında bölgedeki son gelişmeleri takip ederek geçiş yapmaya çalıştığını belirtti.

Gözaltında çıplak arama ve darp

Bianet’in haberine göre, Aslan’ın Avukatı Kübra Gündüz, “Gazetecilik yapmaya çalışırken, sınır ihlalinden yakalanan, Aslı Ceren Aslan’ın hiçbir delil olmamasına karşın örgüt üyeliğinden suçlandığı ve tutuklandı” dedi.

Aslan’ın gözaltında darp edildiğini, Ceylanpınar Jandarma Komutanlığında ve Urfa Terörle Mücadele şubesinde çıplak aramaya maruz kaldığını ekleyen Gündüz “Hukuka aykırı bir tutuklama yapılıyor. Bu tutuklama muhalif basına yöneliktir” dedi. Gündüz, Aslan hakkında Özgür Gelecek Yazıişleri Müdürü olduğu için hakkında birçok davası olduğunu ve mahkemece bunlarında esas alındığını belirtti.

Tutuklanan Aslı Ceren Aslan, Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishane’ye gönderildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler