Dayanışma Zamanı

Cumhuriyet Akademi her çarşamba bayilerde.

Yayınlanma: 01.03.2017 - 10:25
Abone Ol google-news

Türkiye üniversitelerinde özerklik ve akademik özgürlük hiçbir zaman gurur duyulacak düzeyde olmadı. Ancak 2013 başında ODTÜ’ye yönelik saldırı yeni bir dönemin işaretiydi. Bu saldırı kısa sürede sistematikleşti, yaygınlaştı. Tasfiye, Barış İçin Akademisyenler Bildirisi bahanesiyle OHAL’den önce başlamıştı. Bugün bir kıyım yaşanıyor. Akademik hayatının başındaki araştırma görevlisinden 82 yaşındaki profesöre dek binlerce insan ihraç edildi.

Muhalif kimlikleri yüzünden, sendikalı oldukları için, kamu yararına bilimden yana oldukları için cezalandırılmak istendiler. Bugün bu bilim insanlarının yurtiçindeçalışmalarına, “kamu görevi” yapmalarına izin verilmiyor. Yıllarca emek verdikleri, bilgi ürettikleri üniversitelerine girmeleri şiddetle engelleniyor. Pasaportlarına el konuyor. Muhalif olan bilim insanlarına yönelen bu gaddarlık, bu ilkellik sonsuza dek
sürmeyecektir.

Cumhuriyet Akademi bilmeye ve bilgiye duyulan arzunun önündeki engelleri aşmaya yönelik bir dayanışma girişimi olarak çıkıyor. Başka türlü bir “kamu görevi”anlayışıyla. Kısılmak
istenen ses duyulsun diye. Düşünceye, bilgiye, bilimsel üretime bir pencere açmak istiyor. Başta üniversitelerden, okullardan haksız, hukuksuz, insafsızca kovulanlar olmak üzere, tüm düşünen, sorgulayan, üreten bilim insanlarını davet ediyoruz. Genel okuru da aydınlatacak nitelikte, her disiplinden özgün, bilimsel yazılarınıza sayfalarımızı açıyoruz.

Tek sayfa için boşluklu 6 bin 500, çift sayfa için boşluklu 13 bin karakterlik çalışmalarınız için adresimiz: [email protected].


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler