AKP'den skandal referandum afişi

AKP'nin Diyarbakır’daki ‘Evet’ kampanyası için astığı afişler arasında “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır” yazılı bir pankart dikkat çekti. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asıldığı belirtilen pankart sosyal medyada tartışma yarattı.

Yayınlanma: 24.03.2017 - 09:56
Abone Ol google-news

AKP'nin referandum kampanyası için Diyarbakır'da bir skandala imza attı. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyaret nedeniyle valiliğin karşısına üzerine “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı bir pankart astı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, pankartı Meclis gündemine taşıdı. Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Şeyh Sait ile 'Evet' isteyen AKP'ye Burhan Kuzu'nun tweetini hatırlattılar

ÇIRAY: VATAN HAİNİNE ÖVGÜ PANKARTI

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray pankarta tepki göstererek, “Hayır oyu verecekleri ‘terörist’ ilan edecek kadar ileri gittiler. Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait’e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır. İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul’un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı’nın astığı Şeyh Sait’e övgü pankartına katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı’nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

ŞEYH SAİT KİMDİR?

Nakşibendi tarikatının başında yer alan Şeyh Sait, 1925 yılında Elazığ civarında başlayan isyanın lideriydi. Diyarbakır’a kadar yayılan isyan bastırıldıktan sonra 29 Haziran 1925’te Diyarbakır’da idam edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler