Konuşma ve Özgürlük İçin

Özgürlük ve Dayanışma İçin Hep Birlikte

Yayınlanma: 11.04.2017 - 23:33
Abone Ol google-news

Türk siyasetinin, özgürlükçü toplum değerlerinden giderek uzaklaştığına büyük bir endişeyle şahit oluyoruz. Tüm siyasi partiler için eşit güç dağılımı ve eşit imkanlar sağlamak ve özellikle de vatandaşların düşüncelerini özgür bir biçimde ifade edebilmeleri ve yansıtabilmeleri, özgür ve demokratik bir toplum için temel şartlardır. Birçoğunuzun bu değerlerin arkasında olduğunuzu biliyoruz.

Çoğunuzun nasıl zorlu koşullarda yaşadığını ve zorlu zamanlardan geçtiğini görüyoruz. Sizler yazar, yayıncı, muhabir, kitapçı, sanatçı, avukat, hakim, bilim insanı ve vatandaş olarak, hiçbir hukuk devletinde olmaması gereken ölçüsüz suçlamalar, baskılandırmalar ve şiddet eylemleri ile karşı karşıyasınız. Bu ilan yoluyla sizinle dayanışma yolunda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Sizleri düşünüyor ve bizleri birbirimize bağlayan bu değer toplumumuzun bir parçası olmaya devam etmenizi umuyoruz.

Avrupalı Vatandaşlarınız

Alman Yayıncıları ve Kitapçılar Birliği İle Alman Gazeteciler Birliği, Uluslararası Yayıncıları Birliği, İsviçre Yayıncıları ve Kitapçılar Birliği, Hapisteki Yazarlar Komitesi PEN Avusturya, Avrupa ve Uluslararası Kitapçılar Federasyonu desteğiyle.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler