Soma'da Erdoğan'a büyük protesto: "istifa" sloganları

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi'nde maden faciası ile ilgili yaptığı açıklama sırasında belediye önünde toplanan bir grup vatandaş protestolarda bulundu. Toplanan kalabalık "Hükümet istifa" ve "Katil Erdoğan" sloganları attı. Polis, Erdoğan'ı protesto eden işçi yakınlarını yaka paça gözaltına aldı.

Yayınlanma: 14.05.2014 - 17:15
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 100 metre uzakta bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu. Başbakan'ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, protesto büyüdü.

Gazeteciler tartaklandı

Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı.

Erdoğan'a protesto anı: "İstifa Başbakan" sloganlarına polis müdahalesi - VİDEO

Erdoğan işyerine girdi

Proteto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da tepki gösterip üzerine doğru yürümesi dikkati çekti. Başbakan Erdoğan bu sırada bir işyerine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı.

Polis, Erdoğan'ı protesto eden işçi yakınlarını döverek gözaltına aldı. Soma'da  'Katil Başbakan' sloganları yankılandı.

<video:71973>
Erdoğan'ın konuşması sırasında "Katil Erdoğan... paylaşan: cumhuriyet


Belediye çıkışı Erdoğan böyle yuhalandı - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler