‘İstifa’ sorusuna ne cevap verdi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıklama yapıyor.

Yayınlanma: 14.05.2014 - 18:30
Abone Ol google-news

<video:71999>

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 238 madencinin öldüğü madenle ilgili tüm incelemelerin zamanında ve mevzuata uygun olarak yapıldığını öne sürdü. İncelemeler sonucunda mevzuata uygun herhangi bir aykırılığa rastlanmadığını iddia eden Faruk Çelik, kazanın nedenini araştırdıklarını söyledi. Çelik şunları dedi:

“Yapılan incelemelerde iş yerinde mevzuata aykırı bir durum tespit edilmemiştim. 13 iş sağlığı güvenliği uzmanı, 4 iş yeri hekimi var. Bu rakamlar yeterli rakamlardır. Teftiş neticesinde de mevzuata bir durum yok. O zaman “kaza neden oldu” sorusu akla geliyor. Yasa var, denetim var ama kaza olmuş. Adli soruşturma devam ederken bizim de teknik ekibimiz orada çalışmalarını sürdürüyor. Kazanın nedenini araştırıyoruz. Şüpheniz olmasın hiçbir nokta karanlık bırakılmayacak. En ufak detaylar incelenecek.

İSTİFA İNSİYATİFİNİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Yaşanan faciadan 27 saat sonra ilk defa açıklama yapan Bakan Çelik’e basın toplantısı sırasında “İstifa insiyatifini düşünüp düşünmediği” soruldu. Çelik, istifaya sorusuna yanıt vermek yerine Soma’ya neden hemen gitmediği ve neden hemen açıklama yapmadığını açıkladı. İşte Çelik istifa sorusunu şu sözlerle geçiştirdi:

“Benim gidememe durumum kişisel bir sağlık durumumdu. O yüzden o sağlık durumumu da burada söylemeyi doğru bulmuyorum. Konuyla ilgili doktor Perşembe gününe kadar ayrılmamam gerektiğini söyledi. O yüzden gidemedim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon