Albert Camus ve Spinoza 'örgüt üyesi' sayıldı

Kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir için hazırlanan iddianamede savcının not defterinde bulunan Albert Camus ve Spinoza’nın isimlerini ‘örgüt üyesi’ olarak değerlendirdiği belirtildi.

Yayınlanma: 15.04.2017 - 19:01
Abone Ol google-news

IMP News'in haberine göre, kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir için hazırlanan iddianamede savcının not defterinde bulunan Albert Camus ve Spinoza’nın isimlerini ‘örgüt üyesi’ olarak değerlendirdiği belirtildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir ve yine kapatılan Gün Radyo çalışanı Ahmet Gülmez 17 Şubat 2016’ta Mardin’de gözaltına alınmış ve ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Nevin ve Ahmet hakkında Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi ve 7 Nisan’da davanın duruşması görüldü.

Aynı zamanda Gün Radyo Haber Koordinatörü olan Nevin Erdemir’in gözaltına alındığında yanında bulunan not defterindeki dinleyicilerden gelen “Tu ji bir nabî” isimli Kürdçe şiir “Örgüt mensuplarının moral ve motivasyonunu yükseltmek için hazırlanmış” olarak gösterildi ve suç delili sayıldı.

Kürtçe deyim için ‘şifreli mesaj’ denildi

Nevin’in radyo için aldığı kablonun fiyatı, ses verici sistemi siparişi ve okuyuculardan gelen istekler “örgütsel faaliyet ve şifreli mesaj” olarak görülürken, Ahmet Gülmez hakkında ise not defterinde yazılı bulunan Kürdçe halk arasında kullanılan “Îro sare sermaye derpiyê pîrê qetiyaye li serê şêvên geriyaye” deyimi şu şekilde çevrilerek “örgüte şifreli mesaj” sayıldı: “Bugün soğuk, rüzgarlı, yaşlı kadının pijaması yırtılmış, çobanın üstüne yürümüş.”

İddianamede, “Ahmet Gülmez’in bu söylemi irtibatlı olduğu, aralarında örgütsel şifreleme yoluyla anlaştığı kişilere iletmede de kullanmış olabileceği…” cümleleri yer aldı.

 

Filozoflar ‘örgüt üyesi’ görüldü

Dünyaca ünlü filozoflar Spinoza ve Albert Camus da mahkeme kayıtlarına PKK’li olarak geçti. Everest yayınlarından çıkan Spinoza Günlüğü isimli kitaptan kullanılan filozof Spinoza’nın ismi ve ünlü Fransız filozof Albert Camus’un not defterinde bulunan isimlerinden yola çıkan savcı “Örgüt üyeleri Spinoza ve Albert Camus’a ait kitaplar” ifadesini iddianameye ekledi.

Yine her iki gazetecinin yayın organlarından haber paylaşması “Örgütsel faaliyet” olarak gösterildi.

Savcı, Nevin ve Ahmet’in “Basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” iddiasından cezalandırılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler