Yakışkan ve İper suçlamaları çürüttü

Gazetemiz çalışanları Yavuz Yakışkan’ın 13, Emre İper’in ise 11 gün sonra İstanbul Emniyeti’nde ifadeleri alındı. Darbe soruşturması şüphelisi M.Y. ile telefon irtibatı kurmakla suçlanan Yakışkan’ın gerçekte irtibat kurduğu M.Y’nin farklı bir kişi olduğu ortaya çıktı. ByLock kullanma iddiasını reddeden İper de derhal bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 06:12
Abone Ol google-news

Gazetemiz çalışanları Yavuz Yakışkan’ın 13, Emre İper’in ise 11 gün sonra İstanbul Emniyeti’nde ifadeleri alındı. ByLock kullanma suçlaması yapılan İper bu programı kullanmadığını söylerken, avukatı Tora Pekin de somut gerçeğe ulaşmak için savcılıktan derhal bilirkişi incelemesi yaptırmasını talep etti. Yakışkan’a ise darbe soruşturması şüphelisi M.Y’yle telefon irtibatı olduğu suçlaması yapıldı. Bu iddia söz konusu numaranın rehberden kontrol edilmesiyle çöktü. Darbe soruşturması şüphelisi M.Y. ile Yakışkan’ın irtibat kurduğu M.Y. tamamen farklı kişiler. Darbe şüphelisi M.Y. İçişleri Bakanlığı’nda hukuk müşaviri iken, Yakışkan’ın konuştuğu M.Y. İstanbul’da yaşayan bir esnaf.

20 yıldır gazetemize hizmet veren ulaştırma görevlimiz Yavuz Yakışkan ve 13 yıllık muhasebe çalışanımız Emre İper’in ifadeleri dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alındı. Yakışkan, 4 Nisan, İper ise 6 Nisan’dan bu yana Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutuluyor. Çalışanlarımıza yöneltilen suçlama ile ilgili avukatlarımız bilgilendirilmezken, dosya hakkında gizlilik kararı verilmişti. Soruşturmayı, gazetemiz tutuklu yönetici ve yazarları hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcılardan Yasemin Baba yürütüyor.

İper bilirkişi istedi

Muhasebe çalışanımız Emre İper’e, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada ByLock kullanıcısı olduğu yönünde tespit bulunduğu söylendi. Ankara’da yürüyen bir soruşturma varken, aynı konuda İstanbul’da niçin bir soruşturma başlatıldığı anlaşılamazken, İper, emniyette, bu iddiayı “Gerekli incelemelerin yapılması halinde telefonumda ByLock programının yüklenmediği ortaya çıkacaktır” sözleriyle reddetti. İper, hakkındaki iddiayı ilk kez gözaltına alınmadan bir gün önce Cumhuriyet iddianamesinde gördüğünü, bunun üzerine derhal telefonunun imajını aldığını, ancak bununla savcılığa başvuramadan gözaltına alındığını belirtti. İper’in avukatı Tora Pekin de söz konusu iddia ile ilgili şunları söyledi: “Emre İper’in telefonu ile ilgili gazetemizin bilgi işlem servisinde yapılan incelemede, ByLock izine rastlanmadığı anlaşılmıştır. Savcılık makamı cep telefonunun kendisi ve sunduğumuz imajla gerekli bilirkişi incelemesini yaptırırsa somut gerçek ortaya çıkacaktır. Bu incelemenin müvekkilimin lekelenmeme hakkının ve güvenlik ve özgürlük hakkının zarar görmemesi için derhal yaptırılmasını istiyoruz. Birkaç saatlik bir inceleme sonucunda somut maddi gerçek ortaya çıkacaktır.”

Yanlış M.Y.

Emniyette motosikletli kuryemiz Yavuz Yakışkan’a İçişleri Bakanlığı hukuk müşaviri olan ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs iddiasıyla tutuklu ByLock kullanıcısı M.Y. isimli kişiyle telefon irtibatı olduğu iddiası yöneltildi. Bu kişinin Yakışkan’ın oğlu ile yoğun irtibatı olduğu da belirtildi. İfadeden sonra Yakışkan’ın avukatları söz konusu telefon numarasının kime ait olduğunu Yakışkan’ın oğluna sordu. Söz konusu telefon hattını Yakışkan’ın oğlunun arkadaşının kullandığını, M.Y’nin de Yakışkan’ın oğlunun arkadaşının akrabası olduğu, İstanbul’da esnaflık yaptığı ve tutuklu olmadığı ortaya çıktı. Yakışkan bu gerçek dışı iddiayla iki haftadır gözaltında tutuluyor. Yakışkan ve İper’in bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon