Adalet nöbetine uluslararası destek

Gazetemize yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukatlarımız Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör ile dayanışma amacıyla İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti'ne İtalya, Almanya Fransa, Hollanda ve İngiltere barolarından avukatlar katıldı.

Yayınlanma: 20.04.2017 - 12:56
Abone Ol google-news
<video:724678>

Gazetemizi susturma amaçlı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay, Kitap eki yönetmenimiz Turhan Günay, yayın danışmanı ve yazarımız Kadri Gürsel, okur temsilcimiz Güray Öz, çizerimiz Musa Kart, yazarımız Hakan Kara, avukatlarımız Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör, muhabirimiz Ahmet Şık ile yöneticimiz Önder Çelik ile dayanışma amacıyla avukatlar önceki hafta İstanbul Adliyesi'nde Adalet Nöbeti başlatmıştı.

Nöbete çevik kuvvet polisleri gaz kapsülleri ve kalkanlarla sert müdahalede bulunmuştu. Müdahale sırasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in burnu, avukat Erkan Ünüvar’ın ise ayağı kırılmış, 8 avukat da gözaltına alınmıştı. Söz konusu polis saldırısı ile ilgili geçen hafta savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştu. Avukatlar bu haftada da adliyenin C kapısı girişinde nöbet tuttu. Nöbete CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Barbaros Şansal da destek verdi. 

Adalet arayışı sürecek

Nöbetin ardından açıklama yapan avukat Kemal Aytaç, adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi. Avrupa'dan gelen baro temsilcilerine teşekkür eden Aytaç, "İstanbul'da savunmanın adalete nasıl sahip çıktığını herkese göstereceğiz" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler