Hülya Şen rotasını AYM’ye çevirdi

Referandum sonuçlarını protesto için İstanbul’dan başlayarak günlerdir yürüyen 25 yıllık hekim Hülya Şen, Ankara’da Anıtkabir’in ardından Anayasa Mahkemesi’ne yürüyerek eylemine devam etti.

Yayınlanma: 24.04.2017 - 06:27
Abone Ol google-news

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kendisini destekleyenlerle Anıtkabir’i ziyaret eden ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Şen, “Ata’ya ziyarette bulunduk. Onun yolundan yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Hayır daha bitmedi ve bu yeni bir mücadelenin başlangıcı. Etrafımızdaki çember giderek bizi sıkıştırıyor. Her anlamda sıkıntılı günler bizi bekliyor. Ama Ata’nın Cumhuriyeti emanet ettiği bizler ve gençler onun yolundan ayrılmayacağız” dedi.

Annesini yürüdüğü şehirler boyunca yalnız bırakmayan Tutku Şen, “Böyle bir anneye sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu anlatamam. Çok gururluyum. İnsanlar annemden ‘cesur yürek’ diye bahsediyorlar” diye konuştu. Yola referandumun iptali talebi ve YSK önünde protesto için çıkan Dr. Şen, yürüyüşü boyunca devam eden gelişmelerle rotasını Anayasa Mahkemesi’ne çevirme kararı aldı. Yürüyüşünü AYM önünde sonlandıracağını aktaran Şen, “Vazgeçmek yok, ‘hayır’ daha yeni başlıyor. Biz ilk defa hayır demiyoruz. Biz yedi düvele ‘hayır’ demiş bir milletiz” diye konuştu. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler