Baz istasyonu alev aldı... Başkent’te korkutan yangın

Başkent’te üç katlı bir binanın çatısında çıkan yangın nedeniyle, çok sayıda iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Yangının binanın çatısında bulunan baz istasyonu nedeniyle çıktığı iddia edildi.

Yayınlanma: 25.04.2017 - 08:57
Abone Ol google-news

Olay, saat 04.30 sularında Çankaya’da meydana geldi. Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan 54 numaralı binanın çatısı, bir anda yanmaya başladı. Alevleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli nöbetçi polis memurları fark etti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi, alevlere müdahale etmeye başladı. Yanan binanın etrafında bulunan apartmanlarda yaşayan insanlar, polis ekipleri tarafından uyandırılarak tahliye edildi. Çatıda başlayan yangın, binada bulunan düğün salonu ve kafelere de sıçradı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında çatıda küçük çaplı patlama ve çökmeler yaşandı. Yangın 1 saat sonunda güçlükle kontrol altına alındı.

Cemal Gürsel Caddesi’nin Mamak istikameti ve Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nün etrafında bulunan bazı sokaklar, yangın söndürülene kadar trafiğe kapatıldı. Tedbir amacıyla binanın yakınında ambulans ve sağlık ekibi bekletildi. Yanan binanın giriş katında bulunan restaurantın sahibi Ahmet Kızıl, yangının çatıda bulunan iki adet baz istasyonundan kaynaklandığını iddia etti.

Yangının çıktığı saatlerde binada kimsenin olmaması nedeniyle yaralanan ya da dumandan etkilenen olmadı. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini saptamak için inceleme başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler