Aşık Mahzuni Narlıdere’de anıldı

Aşık Mahzuni Şerif, Narlıdere’de heykeli başında düzenlenen tören ile anıldı. Çatalkaya Mahallesinde Narlıdere Belediyesinin Mahzuni Şerif adına yaptığı parkta ve heykeli etrafında toplanan sevenleri, Somada hayatlarını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşu ile törene başladı.

Yayınlanma: 18.05.2014 - 15:06
Abone Ol google-news

12 yıl önce 17 Mayıs 2002'de Almanya’nın Köln şehrinde hayata gözlerini kapayan halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif Narlıdere’deki heykeli başında anıldı. Anma törenine Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı. Aşık Mahzuni anma programı Somada hayatlarını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Mahzuni şerif anma töreninde yaptığı konuşmada; her yıl Narlıdere Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Mahzuni Şerifi anma programı için bir araya geldiklerini belirterek, 12 yıl önce büyük ozan Mahzuni Şerifi hakka yolcu ettiklerini hatırlattı. Aslan “ Mayıs ayı bu ülke için karanlık bir ay, acıların tarifsiz bir şekilde yaşandığı bir ay. Mayıs ayında Denizleri, Mahzuni babaları, İbrahimleri ve son olarakta Somadaki canları kaybettik. Ben bu törende Mahzuni babanın huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.  

Ezilen halkın sesi Mahzuni

Aşık Mahzuni’nin Narlıdere’deki heykeli başında yapılan törende bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Aşık Mahzuni Şerifin vefat ettiği tarih olan 17 Mayıs 2002'den itibaren Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği büyük ozanı anmak, hatırasını ve öğretisini gelecek kuşaklara taşımak için ellerinde geleni yaptıklarını ifade etti. Batur “Her yıl ünlü ozanın adına düzenlediğimiz beste yarışmasını tarihinin seçimlere denk gelmesinden dolayı gerçekleştiremedik. Türkiye tarihinin en büyük maden kazasının gerçekleştiği Soma hepimizi çok derinden üzdü. Katliam gibi gerçekleşen bu kaza için sorumluların söyledikleri sözler kanımızı dondurdu. Yüzlerce ocağa ateş düşüren, çocukları babalarından ve geleceklerinden edenler hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği mazeretler öne sürerek zaten üzgün olan aileleri daha da derinden yaralamışlardır. Mahzuni baba bugün yaşasaydı, bu üzücü olayı en önde kınayan o olurdu. Somalı madencilerin ve ailelerinin acılarını dizeleri ile gelecek kuşaklara aktarırdı. Ezilen halkın sesi olan Mahzuni Şerifin değerli hatırasını yaşatmak için bugün burada sizlerle toplanmamız onur verici bir olay. Ben Somada hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmalarında ardından tören katılımcıları hep birlikte Mahzuni Şerif Heykeline kırmızı karanfil bıraktılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler