Çocuk katilleri hâlâ aramızda dolaşıyor

Suruç Katliamı davası yarın başlıyor

Yayınlanma: 03.05.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

 

Kobani’ye oyuncak götürmek ve çocuk parkı yapmak isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 genç Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te IŞİD’in canlı bomba saldırısında katledildi. Suruç katliamı davası 21 ay sonra yarın Şanlıurfa’nın Hilvan içesinde başlayacak. Katliamda yaşamını yitiren Cebrail Günebakan ve Yunus Emre Şen’in aileleri “Katiller hala dışarıda dolaşıyor” diyor ve sadece adalet bekliyor.

Adana’da 15 Aralık 2014’te Kobani’de ölenler için taziye çadırı kurmak isteyenlere polis müdaheli sırasında bir polisin ağzını yırtarcasına gözaltına aldığı fotoğrafla tanıdı kamuoyu 23 yaşındaki Cebrail Günebakan’ı. Cebrail, o fotoğraftan 7 ay sonra Suruç katliamında yaşamını yitirdi. Cebrail’in ablası Duygu Günebakan, tarifi zor acılar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “Katliamın üzerinden 21 ay geçti. Hukuk sistemi bizi susturmak adına katliama göz yumanlara paracezası verdi. Bu bizi ne kadar yaralasa da adalet arayışımızı engelleyemeyecek, aksine sesimizi daha çok yükseltecektir. Ortada 33 kişinin can verdiği bir katliam var. Katilleri dışarıda dolaşıyor. Katliamın dosyası bile nasıl hazırlandı bilemiyoruz. Biz her ne olursa olsun, adalet için, insanlık için orada olacağız” diye konuştu.

Ciğerim yanıyor

Yunus Emre Şen’in annesi Şükran Şen de tek isteğinin adaletin yerine gelmesi olduğunu söyledi. “Çocuklarımızın katilleri hâlâ aramızda dolaşıyor. Bunu bilmek acımızı artırıyor” diyen Şükran Şen, şunları söyledi: “Her şey eksik. Devlet bile olaya sahip çıkmadı. Bugüne kadar adalet adına yapılması gerekenlerin ne kadarı yapıldı bilemiyoruz. Şu güne kadar bize göre her şey eksik yapıldı. O günden buyana toplanan deliller, şüpheli diye gözaltına alınanlar var ama hala ‘Suçlu şu’ diyecek bir bilgi belge toplanıp dosyaya konuldu mu mahkemede göreceğiz. Acımız hâlâ taze, hâlâ içim, ciğerim yanıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler