“Dik duracağız”

Gazetemize yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukatlarımız ile dayanışma için başlatılan Adalet Nöbeti’nde, avukatlar, meslektaşları Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e “Biz sizi biliyoruz, sizi tanıyoruz, size güveniyoruz, size inanıyoruz. Siz de bizi tanıyorsunuz, bize inanıyorsunuz. Dik duracaksınız, dik duracağız” mesajını gönderdi.

Yayınlanma: 04.05.2017 - 13:18
Abone Ol google-news


Gazetemizi susturma amaçlı soruşturma kapsamında Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay, Kitap eki yönetmenimiz Turhan Günay, yayın danışmanı ve yazarımız Kadri Gürsel, okur temsilcimiz Güray Öz, çizerimiz Musa Kart, yazarımız Hakan Kara, avukatlarımız Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör ve yöneticimiz Önder Çelik 186 gün, muhabirimiz Ahmet Şık 125 gün, çalışanımız Emre İper 28 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Tutuklu Cumhuriyetçilerle dayanışma amacıyla avukatlar geçtiğimiz haftalarda İstanbul Adliyesi'nde 6 Nisan’da Adalet Nöbeti başlatmıştı. Nöbete çevik kuvvet polisleri gaz kapsülleri ve kalkanlarla sert müdahalede bulunmuştu. Müdahale sırasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in burnu, avukat Erkan Ünüvar’ın ise ayağı kırılmış, 8 avukat da gözaltına alınmıştı.

Aynı akıbete uğrayacaklar
Avukatlar bugün de adliyenin C kapısı girişinde nöbet tuttu. Bu haftaki nöbete CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yazar Oya Baydar, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, oyuncu Nur Sürer de destek verdi. Nöbetin ardından açıklama yapan avukat Kemal Aytaç, siyasi iktidara “Bu yaptığınız ülkeyi, toplumu kötüye olumsuza götürür. Yapılan hiçbir kötülük, hiçbir zalimlik karşılıksız kalmaz, mutlaka karşılığını bulur” sözleriyle seslendi. Avukat Aytaç, yargı mensuplarına yönelik de, “Dün bir yerlerden talimat alanlar bugün ya cezaevinde ya yurt dışına kaçtılar. Şimdi vicdanını, hukuku kullanmayanlar aynı akıbete uğrayacaklardır. O yüzden vicdanları ve hukuk içinde kalarak karar vermelerini istiyoruz. Hem kendilerini hem de geleceği temiz bir miras bırakmalarını sağlar bu davranış” ifadelerini kullandı.

Nöbet Türkiye çapında tutulacak
Avukat Aytaç, Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu bulunan meslektaşlarına da şu mesajı gönderdi: “Biz sizi biliyoruz, sizi tanıyoruz, size güveniyoruz, size inanıyoruz. Siz de bizi tanıyorsunuz, bize inanıyorsunuz. Dik duracaksınız, dik duracağız. Bu Adalet Nöbeti amacına ulaşacaktır, ulaşmalıdır. Bu Adalet Nöbeti bütün topluma, bütün hak arayışlarına ışık tutacak bir etkinliktir. O yüzden bu Adalet Nöbeti sadece üç avukatın değil, tüm mazlumların, tüm haksızlığa uğrayanların nöbetidir. Böyle bakmak, böyle yapmak durumundayız. Ankara'dan, İzmir'den, Bursa'dan, Antalya'dan, Eskişehir'den her yerden arkadaşlarımız Adalet Nöbeti tutmak istiyorlar. Önümüzdeki günlerde Türkiye çapında Adalet Nöbetimizi bütün büyük illerde yapacağız.”

Hukuk örgütlerine tepki
Avukat Aytaç, geçen hafta Bakırköy Adliyesi’nde duruşma salonundan mahkeme başkanının talimatıyla üç polis tarafından karga tulumba atılan Suat Eren konusunu da gündeme getirdi. Bu anlayışın her yere sirayet ettiğini belirten Aytaç, “Bunu açıklayacak, söyleyecek söz yoktur. Avukata bu muamele yapılamaz ama yapılmıştır. Bu mesajımız da Barolar Birliği'ne, barolara, hukuk örgütlerine, hukuk fakültelerine. Siz niye varsınız? Bunlar için bir şey söylemeyecekseniz, bunlar için bir şey yapmayacaksanız, Adalet Nöbeti'nde yoksanız niçin varsınız? Ne işe yararsınız” sözleriyle tepki gösterdi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler