Gayrettepe metro istasyonunda feci kaza

Gayrettepe Metro İstasyonu'nda 9 yaşındaki çocuğun bacağı, yürüyen merdiven sıkıştı. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu kurtarılan minik çocuk, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 08.05.2017 - 11:46
Abone Ol google-news

<video:736115>



Edinilen bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde Gayrettepe Metro İstasyonu'nda yaşandı. Annesi ile birlikte metrodan inen Muhammet Emre Y.(9), Zincirlikuyu otobüs duraklarına çıkan yürüyen merdivene yöneldi. Ancak yürüyen merdivene binen çocuğun minik Muhammet, bir anda acı içinde yerde kaldı. Minik çocuğun bacağının mekanizmaya sıkıştığını gören vatandaşlar ve görevliler hemen duruma müdahale etti. Önce yürüyen merdiven durduruldu, ardından da polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipelri, minik Muhammet'i sakinleştirerek kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda merdiveni keserek sıkıştığı yerde kurtarılan Muhammet, tedavi edilmek üzere Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından kazanın meydana geldiği yürüyen merdiven bakıma alınırken, yolcular merdivenlere ve asansöre yönlendirildi.

Olayı gören Yavuz Ekşioğlu isimli vatandaş, "Ben olay yerine geldiğimde çocuğun bacağı içerideydi. Güvenlikler geldi, itfaiye çağrıldı. Merdiveni keserek çocuğu çıkardılar. Çocuğun bacağı kan içindeydi. Ambulansa koyup götürdüler. Çocuğun sağlığı iyiydi ama ayağı biraz ezilmişti" ifadelerini kullandı.

"EMRE'NİN DURUMU İYİ"

Emre'nin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyan aile yakınları hastaneye akın etti.  Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenen aile yakınları mutlu haberi yakınları ile paylaştı. Emre Yıldız'ın durumu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren amcasının oğlu Şafak Yıldız "Çocuk ameliyattan çıktı. Baldır tarafından zedelenme var. Kolunu da alçıya almışlar. Çocuk annesinin elini bırakarak aşağıya inen merdivenlere koşmuş.Orada sıkışmış" dedi.

Eniştesi Hasan Kaya da "Bize çocuğun kolu bacağı koptu dediler. Koşarak hastaneye geldik. Çocuğun hiçbir şeyi yok. Bu akşam hastanede kalacak" diye konuştu. Emre'nin halası ise " Olayı duyarak hastaneye geldim. Korkacak bir şey yok. Ameliyattan çıktı.Sağlık durumu çok iyi" şeklinde konuştu.

Öte yandan kazanın meydana geldiği yürüyen merdivenler devre dışı kaldı. Kazanın olduğu merdiven paravanla kapatılırken metroya ve metrobüse giden vatandaşların giriş çıkışı diğer taraftan devam ediyor.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


 Küçük çocuğun bacağının yürüyen merdivene sıkışma anı - VİDEO

<video:736239>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler