CHP korkunç cinayetin peşini bırakmıyor

İstanbul’da Şubat 2015’te meydana gelen olayda önce linç sonra da bıçaklanarak öldürülen liseli 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in katil zanlısının aradan geçen zamana rağmen yakalanamaması CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş tarafından TBMM’ye taşındı.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 12:35
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a üzerinden 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen liseli Ömer Fatih Öztürkler’in kollandığı iddia edilen katil zanlısının durumunu sordu.

ZANLI NEDEN YAKALANAMADI?

Toplumun adalete olan güvenindeki en önemli unsurun eşitlik ilkesi olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ‘Liseli Cinayeti’ni verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Şubat 2015’te İstanbul Ataköy 5. Kısım Çarşısı tarafında çıkan kavgada 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in kayıtlara ve raporlara göre; Kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğünü belirten Özdiş, katil zanlısının ve kaçmasına yardım eden ailesinin aradan geçen bunca zamana rağmen henüz yakalanamamış olmalarının akıllara Münevver Karabulut cinayetini getirdiğini vurguladı.

BİR GECEDE NASIL KAYBOLDULAR?

Olayın katil zanlısı Mert Zülfikar ve kuzeni Güney Zülfikar’ın olay yerinden amcalarının yardımıyla kaçtığının belirlendiğini kaydeden CHP Milletvekili Özdiş, olayın ertesi günü zanlının ailesinin İstanbul Ataköy’de lüks bir sitede bulunan 4 dairelerini satılığa çıkarıp ortadan kaybolduklarını ifade etti.

ADALET BAKANI’NA SORULAR

1-Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle süreç ve mahkeme ne aşamadadır? 

2-Olayda bıçağı kullandığı bilinen Mert Zülfikar isimli şahıs ve kaçmasına yardım eden anne babası halen firari midir? Geçen 2 yılda neden hiçbir gelişme olmamıştır?

3-Katil zanlısı ve ailesinin bulunması için bugüne kadar hangi işlemler yapılmıştır? Bundan sonraki süreç nasıl izlenecektir?

4-Katil zanlısı Mert Zülfikar’ın ailesinin zengin ve siyasi bağlantılara sahip bir aile olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu olaya karışan Zülfikar ailesi kimdir? Ne işle uğraşmaktadır? AKP ile herhangi bir bağlantıları var mıdır?

5-Yeteri kadar maddi gücü olan herkesin istediği suçu işleyip sonra yurtdışına kaçabildiği bir ülkede adaletten söz edilebilir mi?

6-Bu olayın çözülebilmesi için kişisel bir çaba gösterecek misiniz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler