Çiçekler Türkan Saylan için

Ölümünün 8. yılında yurdun dört bir yanından gelen ÇYDD üyeleri ve bursiyerleri Saylan’ın Zincirlikuyu’daki mezarının başında toplandı.

Yayınlanma: 19.05.2017 - 21:39
Abone Ol google-news

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Prof. Dr Türkan Saylan, ölümünün 8. yılında yurdun dört bir yanından gelen ÇYDD üyeleri ve bursiyerleri tarafından Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı. Törende konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr Aysel Çelikel, 8 yıl önceki sevginin bugünde devam ettiğini belirterek, “8 yıldır hiç değişmeyen bir sevgi var. Acaba bu sevgi neden kaynaklanıyor? Ne var da sabahtan bu yana herkes Türkan Saylan’ın mezarı başında. Çünkü o bir toplum önderi. Bütün hayatını insanların mutluluğu için adamış. Dünyada olan her sorun onun da sorunuydu. Cumhuriyetin ilkelerinin korunması, kadınlar ve çocuklara yardım etmek onun dert ettiği sorunlardı. Hepimizin ondan alacağı örnekler var. Özlemle anıyoruz” dedi.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da “Bizler hocamızın yolunda Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri konusunda koşullar ne olursa olsun gençlerimizin ve kadınlarımızın ayakta durması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. ÇYDD Genç Birim Başkanı Fırat Örüç ise gençler olarak Türkan Saylan’ın yolunda yürümeye devam edeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. ÇYDD eski Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Yüksel de Türkan Saylan’ın hayatı boyunca hep gençler ve kadınlar için emek verdiğini bugün onun verdiği emeklerin boşa gitmediğini görmenin kendilerini mutlu olduğunu söyledi.

Bize çalışmak düşer

ÇYDD Fatih Şubesi’nden genç öğrenci Ernur Endirce de Türkan Saylan’ın kendilerini sürekli izlediğini söyleyerek, “Bizi görmüyor sanıyorsunuz ama biz onun ışığı olarak birer Türkan Saylan gibi çalışıyoruz. Biz onun ayak izlerini takip etmeye devam ettikçe o hiçbir zaman mutsuz olmayacak. Sizde mutsuz olmayın. Bize hiçbir zaman üzülmek yakışmaz. Bize çalışmak yakışıyor ve onun izinde, açtığı Atatürk devrimlerinin yolunda gitmeye devam edeceğiz. Tıpkı onun yaptığı gibi kadınlarımızı, çocuklarımızı korumak için mücadelemizi yükselteceğiz. Bize destek olduğu için ona ömür boyu minnettarız. Onu tanımadım ama tanıdığım birçok insandan daha çok seviyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Burdur’da Türkan Saylan adına dikilen ağacın dibinden getirilen toprak mezarına dökülürken sevenleri de mezarına en sevdiği çiçek olan papatyalar bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler