Hayır daha bitmedi, Gezi dört yaşında

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin, dördüncü yıldönümünü etkinliklerle karşılıyor. Taksim Dayanışması Sözcüsü Mücella Yapıcı, “Gezi’de barıştan, özgürlükten, doğadan, eşitlik ve dayanışmadan yana kurduğumuz hayatın peşinde olanların KHK’lerle, ihraçlarla, açlıkla, tutuklamalarla sınandığı bu karanlıkta, dayanışmamızdan vazgeçmiyoruz. ‘Hayır’ bitmedi, mücadeleye devam diyoruz” dedi.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 23:10
Abone Ol google-news

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı direnişinin, dördüncü yıl dönümünü etkinliklerle karşılıyor. 27 Mayıs’ta saat 20.00’de İstiklal Caddesi’nde Yeryüzü Sofrası’nda buluşulacak. 31 Mayıs’ta ise saat 19.30’da Taksim’de buluşulup, Gezi Parkı’na gidilecek. Taksim Dayanışması Sözcüsü Mücella Yapıcı, “Taleplerimizin arkasındayız. Bir aradayız, susmuyoruz. ‘Hayır’ bitmedi, mücadeleye devam diyoruz” dedi.

Yapıcı ve Gezi direnişinde polisin sıktığı mermi ile gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici dün Karaköy’deki TMOBB’da basın toplantısı düzenledi. Dayanışmanın açıklamasını okuyan Yapıcı, “Dört yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdik. Gençlerimizin yaratıcı zekâsıyla, annelerimizin kucaklayan şefkatiyle, işçi kardeşlerimizin emekten gelen gücüyle, kadınlarımızın gür sesiyle, LGBTİ bireylerimizin biz de varız çığlığıyla el ele verip dayanışmamızı ve direnişimizi büyüttük. Dünyaya örnek olan, umut veren; muktedirlerin ise bir hayalet gibi korktukları, dillerinden düşürmedikleri Gezi Direnişi dört yaşında” dedi.

Yaşayarak öğrendik

Yapıcı, her geçen gün karanlığın etrafı sardığına dikkat çekerek, “Ne anayasanın ne uluslararası sözleşmelerin, ne de AİHM kriterlerinin dikkate alındığı, hukuksuzluk ve keyfiliğin kutsandığı bir siyasal iklimde yaşıyoruz. Bu keyfiliği, Gezi sürecinden iyi tanıyoruz. İktidar sahiplerinden güç alan, hukuk ve kural tanımaz polis şiddetinin yaşamlarımızı nasıl kararttığını unutmuş değiliz. Onlarca arkadaşımızın gözlerini kaybetmesinin, binlercesinin yaralanmasının, bunun ardından faillerin ve azmettiricilerin cezasız bırakılmasının böylesi bir kural tanımazlıktan beslendiğine şahit olanlarız. Ethem Sarısülük ile Medeni Yıldırım’ı öldüren polis ve jandarma kurşunlarının, Ali İsmail’e yönelen ölümcül tekmelerin sahiplerinin, Abdullah Cömert’i, Ahmet Atakan’ı, Berkin Elvan’ı yaşamdan koparan biber gazı fişeklerinin, Hasan Ferit’i vuran mafya bozuntularının ve Mehmet Ayvalıtaş’ı bizden alan pervasızlığın bu hukuksuzluktan güç aldığını bilenleriz... Şiddete nasıl ihtiyaç duyduklarını yaşayarak öğrenenleriz” diye konuştu.

“Gezi’de barıştan, özgürlükten, doğadan eşitlik ve dayanışmadan yana kurduğumuz hayatın peşinde olanların KHK’lerle, ihraçlarla, açlıkla, tutuklamalarla sınandığı bu karanlıkta, dayanışmamızdan ve birbirimizden vazgeçmiyoruz” diyen Yapıcı, şöyle devam etti: “OHAL adı altında yerleştirilen bu karanlığa, haksızlığa, talana, şiddete, cezasızlığa Gezi’den aldığımız güç ve kazanımlar ışığında ‘hayır’ diyoruz. Bilinsin ki; Gezi Direnişi bu toplumun tarihinde bir onur sayfası olarak yerini almıştır. Dünyaya örnek olan Gezi Direnişi, en temel hak taleplerinin hukuksuzca cezalandırılmaya çalışıldığı davalarda suç unsuru olarak gösterilip kriminalize edilmeye çalışılmaktadır. Bunu reddediyor, kendi hukuksuz ve onursuzluklarının yarattığı korku ve kâbusları nedeniyle bu sayfanın karalanmasına izin vermiyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler